Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda bugün çok hareketli geçti. Eski Bakan Faruk Çelik döneminde Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü olan Nevzat Birişik görevden alındı. Nevzat Birişik'in yerine ise BÜGEM Genel Müdür Yardımcısı Gazi Kaya getirildi. Gazi Kaya'nın yerine ise bir yıl önce görevden alınan eski Antalya Tarım İl Müdürü Ahmet Dallı atandı.

YEREL TOHUMLAR BULUŞMASINDA 'DOLMUŞ HATTI' TARTIŞMASI!

TAGEM Genel Müdürü Nevzat Birişik'in görevden alınmasına geçen hafta yerel tohumlarla ilgili yapılan bir toplantıda yaşanan 'dolmuş hattı' tartışmanın neden olduğu kaydediliyor. İddialara göre, yerel tohum buluşmaları toplantısında Nevzat Birişik'in bu buluşmaları eleştirerek, tohum araştırma enstitülerinde bir çok tohum hattının bulunduğunu söylüyor. Bunun üzerine Bakan Fakıbaba'nın 'ne hattından bahsediyorsun, dolmuş hattından mı bahsediyorsun' diye karşılık verdiği ifade ediliyor.

Gözler gübre fiyatında! Yem ve canlı hayvan fiyatı arttı gübre fiyatları değişmedi! Gözler gübre fiyatında! Yem ve canlı hayvan fiyatı arttı gübre fiyatları değişmedi!

Bu tartışmanın Birişik'in görevden alınmasında etkili olduğu kaydediliyor. Diğer yandan Faruk Çelik döneminde görevden alınan Antalya Tarım İl Müdürü Ahmet Dallı'nın BÜGEM'e Genel Müdür Yardımcısı olarak atanması Bakanlıkta şaşkınlıkla karşılandı.