Tarım Bakanlığı'nda büyük bir 'unvan skandalı' ortaya çıktı. Hayvancılık Genel Müdürü Mustafa Kayhan'ın 'Doktor Unvanı' bulunmamasına rağmen bu göreve eski Bakan Mehdi Eker tarafından 'Doktor Unvanı' ile ataması yapıldı. Atamanın üçlü kararname ile yapılmasından dolayı dönemin Cumhurbaşkanı ve Başbakanı da olmayan unvandan dolayı yanıltılmış oldu.

OLMAYAN DOKTOR UNVANIYLA İKİ KERE ATAMASI YAPILDI

1 Kasım 2012'de Doktor unvanıyla Hayvancılık Genel Müdür Yardımcılığına atanan Mustafa Kayhan, 29 Temmuz 2013'te de yine aynı unvanla Hayvancılık Genel Müdürlüğü'ne atandı.

YANLIŞLIKLA YAZILMIŞ!

Konuyla ilgili olarak görüşünü aldığımız Hayvancılık Genel Müdürü Mustafa Kayhan, kendisinin 'Doktor' unvanının bulunmadığını Resmi Gazete'deki atamalarında bu unvanının yanlışlıkla yazıldığını ileri sürdü. Yanlışlığın arka arkaya yapılmasıyla ilgili olarak ise, kendisinin bilgisi dâhilinde olmadığını bildiren Kayhan, konuyla ilgili olarak Personel Genel Müdürlüğü ile görüşmemizi istedi.

BASİT BİR HATA OLAMAZ!

İddialara göre olmayan Doktor unvanının kullanılmasının basit bir hata ile açıklanamayacağı belirtilirken, Kayhan'ın atamasını kolaylaştırmak için böyle bir yola gidildiği ifade ediliyor. Sözde her iki hatanın da Nizamettin Ekinci'nin Personel Genel Müdürlüğü döneminde yaşanması dikkat çekiyor.

ATAMASINI KOLAYLAŞTIRMAK İÇİN Mİ YAZILDI?

Böylesine önemli üst düzey atamalarda böyle bir yanlışlığın yapılamayacağı ifade edilirken, Doktor unvanının kararnamelerin imzalanmasında etkili olacağı vurgulanıyor.

ESKİ BAKAN VE PERSONEL GENEL MÜDÜRÜ'NÜN ETKİSİ OLMUŞ MUDUR?

Kayhan'ın kararnamesine olmayan unvanın yazılması basit bir hatadan mı kaynaklanıyor yoksa bu hatada eski Bakan Eker ile Personel Genel Müdürü Nizamettin Ekinci'nin bir etkisi olmuş mudur? Kamuoyu bu soruların cevabını bekliyor.

BAŞBAKAN, CUMHURBAŞKANI VE BAKAN ONAYLI YANLIŞLIK!

Mustafa Kayhan'ın 1 Kasım 2012 ve 29 Temmuz 2013 tarihli Resmi Gazete'lerdeki atama kararlarının altında Başbakan olarak Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı olarak Abdullah Gül'ün ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak Mehdi Eker'in imzaları var.