Tarım ve Orman Bakanlığında il müdürlerin mülakatları Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu başkanlığında kurulan bir komisyon tarafından yapılırken, daha sonra bu komisyon görevini bayanlardan oluşan bir komisyona bırakmıştı. Özellikle görevden alınacak olan il müdürlerinin yerine yapılacak atamalarla ilgili mülakatlar, Turkcell'de üst düzey yöneticilik görevini yürütmüş olan Selen Kocabaş ile Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Sumru Bilçen tarafından yürütülmüştü.

MÜLAKAT SONRASI ORTALIK KARIŞTI

Mülakatlar sonrasında görevden alınacak ve yerleri değiştirilecek il müdürleriyle ilgili görevlendirme yazılarının yazılmasıyla birlikte ortalık karıştı.

KRİZE NEDEN OLAN İL MÜDÜRLERİ YERLERİNDE KALDI!

Alınan bilgilere göre, Diyarbakır, Şanlıurfa, Hatay ve Ordu tarım il müdürlerinin başka bir ile; Çanakkale, Kırıkkale ve Mersin tarım il müdürlerinin ise görevden alınmasına karar verildi. Ancak bu illere yönelik karar duyulur duyulmaz büyük bir krize neden oldu. Gelen tepkiler üzerine Diyarbakır, Şanlıurfa, Ordu, Hatay, Çanakkale, Kırıkkale ve Mersin tarım il müdürleriyle ilgili alınan kararlardan vazgeçilerek, il müdürlerinin bulundukları görevlerine devam etmesi yönünde karar verildi.

MÜLAKATI YAPAN İSİMLER ELEŞTİRİ ODAĞINDA

Yaşanan krizde de mülakatı yapan isimlerin Bakanlığın yapısını ve bölgelerdeki çalışmaları dikkate almadan aldıkları kararların etkili olduğu kaydediliyor.

ÇANAKKALE, KIRIKKALE VE MERSİN GÖREVDEN ALINIYORDU!

Alınan bilgilere göre, görevden alınmasına karar verilen ancak gelen tepkiler üzerine vazgeçilen Çanakkale Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Karadağ'ın yerine il müdürlüğündeki Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Başak Egesel getirilecekti. Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz'ın yerine ise Ankara Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Seda Türkkaş atanacaktı.

DİYARBAKIR, ŞANLIURFA, HATAY VE ORDU İL MÜDÜRLERİ BAŞKA İLE GÖNDERİLECEKTİ

Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar Hatay'a,

Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Çakmaklı Tokat'a,

Ordu Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz Kayseri'ye,

Hatay Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Çolakoğlu ise Mersin'e görevlendirilecekti.