Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Basın Müşavirliği tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Sayın Bakanımız Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'nın dünkü Van programı kapsamında gerçekleştirdiği esnaf ziyaretleri sırasında bir kuyumcuyla aralarında geçen diyalogun habere yanlış aksettirilmesi ve bugün bazı yazılı basın organlarında “aslında söylenmemiş bu ifadelerin" yer alması üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur:

“Sayın Bakanımızın bir kuyumcu esnaf ile arasında geçen sohbette et fiyatlarının düşürülmesi konusunda şaka yollu kullandığı ifade, ziyaretleri takip eden ajans muhabiri tarafından haberin içerisinde, “…. Yeter ki altın fiyatları da yüzde 40 düşsün. Etin fiyatı da altın fiyatlarına paralel olarak düşer. …" şeklinde verilerek yanlışlıkla farklı bir şekilde yansıtılmıştır.

Ancak yanlış görüldükten sonra söz konusu haberin ilgili kısmı ajans tarafından aşağıdaki şekilde düzeltilmiştir:

Bakan Fakıbaba, ziyaret ettiği kuyumcu esnafının, "Hayvancılık bölgesinde yaşıyoruz ama etin kilosunu 50 liradan yiyoruz. Fiyatların düşürülmesi konusunda sizlerden destek bekliyoruz." demesi üzerine, "Eti 50 liradan yemeyeceksiniz. Yüzde 40 düşük fiyata yiyeceksiniz." şeklinde karşılık verdi. Esnafla şakalaşan Bakan Fakıbaba, "Desem ki altını yüzde 40 düşüğüne bana verin, vermezsiniz." dedi."

Bugünkü bazı yazılı basın yayın organlarında bu konuyla ilgili yapılan haberlerde, yanlış ifadenin kullanıldığı haberin esas alındığı, dolayısıyla “et fiyatlarıyla altın fiyatları arasında kurulan saçma bir ilişkilendirmenin" yer aldığı görülmüştür"

TARIMDAN HABER