Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi'ni bir yıl içinde seçime götürmek için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2017 yılında görevlendirilen ancak daha sonra mahkeme kararıyla kendisini kayyum heyeti olarak atattıran Mehmet Özgün'ün Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcılığı görevinden alındığı ortaya çıktı.

Mehmet Özgün'ün Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcılığından alınması Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini nasıl etkileyeceği bilinmezken, Özgün'ün Bakanlığa gelmemesine rağmen görevini bırakmaması tepki çekiyordu.

Tepkilere rağmen Özgün'ün Ak Parti'de bazı önemli isimlerin desteklerinden dolayı bugüne kadar bu görevinde kaldığı kaydediliyor. Ancak Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemir'linin arkasındaki güçlü desteğe rağmen tepkileri dikkate alarak Özgün'ü görevden aldığı belirtiliyor.

BAMBU BORNOZ İLE GÜNDEME GELMİŞTİ

Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özgün, bambu bornoz ile gündeme gelmişti. Bilindiği üzere Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifini seçime götürmesi için Mehmet Özgün ile birlikte ziraat mühendisi Zahide Birsen Çapanoğlu ve M. Ali Korkmaz görevlendirilmişti. Bu üç memurun kalması için üç ayrı daire kiralandığı ve kiralanan bu evlere 51 bin lira tutarında eşya alındığı gündeme gelmişti. Kira ve alınan eşyaların tutarının yönetim kurulunun haberi olmadan Amasya Şeker Fabrikası tarafından ödendiği ortaya çıkmıştı. Alınan eşyaların içinde lüks sınıfına giren bambu püsküllü havlu, bambu bornoz setinin bulunması eleştiri konusu olmuştu.