Daha önce görevlerinden alınan TMO Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Köse, Tarım Reformu Genel Müdürü Gürsel Küsek ve Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Erol, Bakanlıkta kızak görev olan Bakanlık Müşavirliğine atandı.

Et ve Süt Kurumu Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Piral ile Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Masum Burak da resmen görevlerinden alındı.

YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİNDEN DE ALINDILAR

Aynı zamanda; Gürsel Küsek ve İlyas Kıran TMO Yönetim Kurulu üyeliğinden, Masum Burak ile Ali Çakır ise TİGEM Yönetim Kurulu üyeliğinden alındılar.

ATAMA KARARLARI RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Söz konusu atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de bugün yayımlandı. Buna göre, Mesut Köse, Gürsel Küsek ve İrfan Erol'un daha önceki görevleri resmi olarak sona ermiş oldu. Görevden alınan TİGEM Genel Müdürü Halis Bilden'in ismi ise Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında görevden alınanlar arasında yer almadı.

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarında dikkat çeken ise Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Kasım Piral ile Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Masum Burak'ın görevlerinden alınmaları oldu. Bu iki ismin görevden alındığını Tarımdan Haber olarak daha önce duyurmuştuk. (İLGİLİ HABERE TIKLAYIN) Ancak görevden alınmalarına rağmen yerlerine bir atama yapılmadığı için Kasım Piral ve Masum Burak görevlerini bugüne kadar sürdürmüştü.