20 aylık Bakanlığı döneminde tarımda temel sorunlara çözüm üretilememesi, Faruk Çelik'in görevden alınmasında etkili olsa da, asıl etkenin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ziyareti sırasında Şanlıurfa'da yaşanan 'yuhalanma' olayı gösteriliyor.

Bilindiği üzere Çelik, seçim bölgesi Şanlıurfa'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti sırasında yuhalanmıştı. Çelik, bu protestoculara da “etek giyin gezin, niye pantolon giyiyorsunuz ki!" diyerek tepki göstermişti.

Ulusal medyada pek yer bulamasa da bu gerginlik Şanlıurfa medyasında günlerce tartışılmıştı. Araştırmacı /Yazar Lokman Şıhanlıoğlu ve Haber-Şanlıurfa Genel Yayın Yönetmeni Abdullah Cengiz'in, Haber-sanliurfa.com'da 12 Temmuz'da yayınlanan bir analizi, Bakanlıktaki değişimin ipuçlarını vermişti.

İşte o analizde dikkat çeken satırbaşları:

Cumhurbaşkanımız ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ramazan ayında Ceylanpınar, Akçakale ve Harran ilçelerini kapsayan teşekkür amaçlı ziyaretlerinde; Tarım Bakanı ve Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik'in konuşma yaptığı esnada, alanda toplanan partililer tarafından yuhalanması ve 'Bakan istifa' sloganlarının atılması gündeme bomba gibi düştü.

Başta Tarım Bakanının, Şanlıurfa milletvekillerinin, belediye başkanlarının ve il başkanlarının da içinde bulunduğu otobüste Cumhurbaşkanımızın sinirlenerek 'BU NE REZALET? YAPILANLARIN NE DEMEK OLDUĞUNU AÇIKLAYIN BANA?' dediği ama cevap alamadığı; miting sonrasında Bakan Çelik'le otobüsün içinde tek başlarına görüştükleri esnada, 'CUMHURBAŞKANIMIZ'IN SİNİRLİ' olduğu söyleniyor.

Daha sonraki sıkıntının da havaalanındaki yolculama esnasında bu durum devam etmiş. Hatta vatandaşın biri elindeki dosyayla Cumhurbaşkanımıza ulaşmaya çalışırken, Tarım Bakanı Faruk Çelik'in 'ENGEL OLUN' talimatıyla korumaların susturmaya ve uzaklaştırmaya çalıştığı kişiyi Cumhurbaşkanımız yanına çağırmış ve derdin sıkıntın nedir diye sormuş.

Bunun üzerine yanına çağırdığı vatandaş; “Ben Ak Partiliyim. Benim hakkımı yediler, kimse beni dinlemiyor, kimseye ulaşamıyorum. Ancak bana siz yardımcı olursunuz. Sizden başka kimseye güvenmiyorum" dedi.

BEN ONA GÜVENMİYORUM!

Cumhurbaşkanımız da cevaben 'DOSYANI BAKANA VER BAKARIZ' dediği. Vatandaş yine cevaben Cumhurbaşkanımıza 'BEN ONA GÜVENMİYORUM BUNLARIN HİÇBİRİSİ İŞİMİ YAPMAZ. MALIMIN ELİNDEN GİTMESİNE PARTİLİLERİMİZ SEBEP OLDU' dediği. Cumhurbaşkanımızda cevaben 'BEN İLGİLENECEĞİM MERAK ETME' dediği ve vatandaşı ikna ettiği söyleniyor."

Sözkonusu analizin tamamını okumak için TIKLAYIN

TARIMDAN HABER