ÖZEL HABER

Başta alt yapı yetersizlikleri olmak üzere en önemli sorunlarını tayin ve özlük haklarda kendilerine büyük adaletsizlikler yapıldığına dikkat çeken Tar-Gel çalışanları, yaşadıkları sorunlara ve adaletsizliklere karşı Bakanlığın duyarsız kaldığını bildirdi.

SÜREKLİ KÖYDE ÇALIŞMAYA MECBUR BIRAKILIYORUZ!

ÇAĞLAR IŞIK: 4 yıldır Çorum İl Tarım Müdürlüğüne bağlı merkez Salur köyünde Su Ürünleri Mühendisi olarak görev yapıyorum. Kadro aldığımız halde merkezdeki çalışan arkadaşlarımızdan tayin ve özlük haklar konusunda çok farklılıklarımız var. Görevde yükselme hakkımız yok. Sürekli köyde çalışmaya mecbur bırakılıyoruz.

Çalıştığım köyde alt yapı yetersiz. Derme çatma kahve köşelerinde çalışıyoruz. Çiftçiye bilgilerimiz afakî kalıyor çünkü köylünün gözünde bir değerimiz yok. Sayın Bakanımız artık bizim yaşadığımız bu sorunları görsün lütfen.

KÖYLERDE BAŞIMIZI SOKACAK BİR EV BİLE BULAMIYORUZ!

AYFER AKBABA: Kütahya merkeze bağlı Seyit Ömer beldesinde 1.5 yıldır görev yapıyorum. 5 köye daha bakıyorum.

Köylerde çiftçiye, ürünlerin tanıtımı, tarım ilaçlarının güvenli kullanımı başta olmak üzere her türlü yardımda bulunmaya çalışıyoruz. Seminerler veriyoruz.

Çalıştığımız alanlarda alt yapı bakımından ben yine şanslı personellerdenim. Benim hiç olmazsa Seyit Ömer beldesindeki belediyenin alt katında belediye çalışanları ile paylaştığım bir odam var. Ama bu odayı da bulamayan binlerce arkadaşım var. Karşılaşılan en büyük sorunlardan birisi de köylerde ev bulamıyoruz. Bakanlık, köylerde ikamet zorunluluğu getiriyor ama Tar-Gel çalışanı o köyde başını sokacak bir ev bulamıyor.

KÖYÜN MÜHENDİSİ DEĞİL KÖYÜN KIZI OLDUM!

SATI KARACAÖZPAMUK: Çorum'un Merkeze bağlı Büyük Düvenci köyünde ziraat mühendisi olarak çalışıyorum. 12 yıldır bu köydeyim. KÖY-MER ile göreve başladım, TAR-GEL ile devam ediyorum. Köylü ile köylüleşmek için değil önder olmak için gitmiştim ama köyün mühendisi değil, köyün kızı oldum.

Sosyal yaşantı bakımından mühendis statüsünde çalışamıyoruz. Teknik ve mesleki anlamda bir problem yok ama alt yapıda çok sıkıntı var. Örneğin iki çocuğum var bunların eğitimi sorun, barınma, elektrik, su her şey sorun. Tar-Gel çalışanlarının köylerde kalma zorunluluğu getiriliyor. Çiftçiye hizmet vermek demek o köyde kalmak demek değildir. Ancak bunu bir türlü anlatamıyoruz. Sonuç olarak biz Tar-Gel'e son verilerek normal bir mühendis statüsünde çalışıp hizmet vermek istiyoruz.