ÖZEL HABER

Hükümet ile memurlar arasında yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde, Tar-Gel çalışanlarının sorunlarına bir çözüm bulunmasına karar verildi. Tarım ve orman hizmet kolunun yetkili sendikası Toç Bir-Sen ile Kamu İşveren heyeti arasında bağıtlanan 3'üncü dönem toplu sözleşme metnine göre Tar-Gel Projesi yeniden değerlendirilecek.

Buna göre Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Toç Bir-Sen bir çalışma başlatarak, Tar-Gel Projesini yeniden ele alacak. Bu çalışmanın da 2016'nın sonuna kadar bitirilmesi amaçlanıyor.

SENDİKA, KESİNLİKLE SON VERİLMESİNİ İSTİYOR

Toç Bir-Sen, bu çalışmada Tar-Gel Projesi'ne son verilmesini talep ediyor. Bu proje kapsamında ilçenin köylerinde çalışan mühendis ve veteriner hekimlerin ilçe müdürlüklerine, illerin köylerinde çalışanların da il müdürlüklerine hiçbir işleme gerek kalmadan atamalarının yapılmasını isteyen Toç Bir-Sen, böylece 10 bin 300 Tar-Gel'li çalışanın, 4A'lı meslektaşları gibi mesleki haklarına kavuşmasını savunuyor.

Sendika yetkilileri, çözümün bu yönde gerçekleşmesi için kararlı olduklarını belirtirken, çalışmanın başlatılması için de Bakanlıkla girişimlerin bulunulduğu kaydediliyor.

Edinilen bilgilere göre çalışmanın 2016'nın sonuna kadar sürmeyeceği, ilk 6 ay içinde sonuçlandırılabileceği ifade ediliyor.