Kampa 75.Yıl Cumhuriyet İlkokulu, Piri Mehmet Paşa İlkokulu, Hasan Özvarnalı İlkokulu, Turgut Reis İlkokulu, Sevim Avni Çoğal İlkokulundan 50 öğrenci katıldı.

Üç günlük kampın birinci gününde gıda güvenliği konusunda bilgiler verildi ve katılımcı çocuklara Genç Gıda Denetçisi kartları dağıtıldı. Kırklareli Lüleburgaz Sarımsaklı'da Organik Tarım Çiftliğine gidilerek tarım makinaları, sebze ve meyve çeşitleri, tıbbi ve aromatik bitkiler hakkında bilgiler anlatıldı. Gece etkinliğinde ise gece yürüyüşü yapılarak doğa sevgisi işlendi.

Kampın ikinci gününde Botanik Bahçe gezildi. Ardından büyükbaş ve küçükbaş hayvan çiftliği gezilerek hayvancılık hakkında bilgiler verildi. Gece yakılan kamp ateşi ile ateş gecesi etkinliği tertiplendi. İlçe Müdürü Kemal Benli'nin katılımı ile düzenlenen gecede kamp liderlerine teşekkür plaketleri takdim edildi.

Kampın üçüncü ve son gününde bölgede bulunan tarım işletmesi ziyaret edilerek çocuklara seralar ve damla sulama sistemleri anlatıldı ve her çocuğun bir sebze fidesi dikmesi sağlandı.
Lider Çocuk Tarım Kamplarının temel amacı; çocuklara doğal ortamda doğayı sevdirmek, doğanın insan yaşamının ayrılmaz bir parçası olduğunu göstermek, tarımı, hayvancılığı ve çevreyi temel alarak jeoloji, biyoloji, ekoloji, arkeoloji ve sanat atölyeleri oluşturarak doğada farklı süreçlerin birbiriyle nasıl etkileşerek ekosistemleri ve ekolojik dengeyi oluşturduğunu, bu dengenin bozulmasına yol açan etmenlerin neler olduğunu kavrayan ve edindiği bu bilgileri çevresine yayan bireyler yetiştirmek olarak ifade edilmektedir.