ÖZEL HABER

Ankara Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, 2002 – 2015 yılları arasında Bakanlık ve Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşlarca kullanılan posta kartları, kutlama kartları ve davetiyelerle ilgili satın alınan mal ve hizmetlerin açıklanmasını istemişti.

Yeniçeri, soru önergesinde konuyla ilgili olarak Bakan Eker'den şu soruların cevabını istemişti:

“2002-2015 yılları arasında, yıllara göre Bakanlık ile Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşlarca posta kartları, kutlama kartları ve davetiyeler için satın alınan mal ve hizmetler hangileridir? Bahsi geçen mal ve hizmetlerin her biri için yapılan ödemelerin miktarı TL cinsinden ne kadardır? Ve anılan mal ve hizmetlerin her biri hangi bedel ve usuller ile kimlerden satın alınmıştır? Aynı hizmetler için teklif veren diğer kişi, kurum, kuruluş ve şirketler verdikleri teklifler ile birlikte hangileridir?"

Sorular cevapsız kaldı!

Yeniçeri'nin yazılı soru önergesine cevap veren Bakan Eker, şunları kaydetti: “Bakanlığımız ile bağlı ve ilgili kuruluşlarımızda hizmetlerin etkin bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla ihtiyaçlar doğrultusunda mal ve hizmet alımları yapılmaktadır. Söz konusu alımlar, ilgili mevzuatlar çerçevesinde gerçekleştirmektedir"