Fransa'da düzenlenen Uluslararası Hayvancılık Fuarında Fransız Bakanlarla resmi görüşmeler gerçekleştirenBakan Dr. Pakdemirli ve beraberindeki heyet Uluslararası Hayvancılık Fuarı (Sommet de l'Elevage)'nı ziyaret etti. Avrupa'nın en büyük hayvancılık zirvelerinden kabul edilen fuar alanına giriş yapan Pakdemirli öncelikle Tarım ve Orman Bakanlığı'nın standını ziyaret etti.

Fransa Bölgelerarası Bakanı Mezard'da Pakdemir'i Türk standında ziyaret ederek, uzun süre görüştü. Görüşmede, iki ülke arasındaki hayvancılık ve tarımsal ticaretinin geliştirilmesine yönelik fikir alışverişinde bulunuldu. Biyolojik çeşitliliği artırmak adına iki ülke arasındaki hayvan ırklarının gen değişimi konularında karşılıklı teklifler yapılan görüşmede, Mezard'ın Türkiye'ye yönelik övgülerde bulunması dikkat çekti.

Görüşmenin ardından Tarım ve Orman Bakanı Dr.Pakdemirli ve Mezard, birlikte fuar alanındaki Türk firmaların stantlarını ziyaret etti, bilgiler aldı. Fransa Tarım ve Gıda Bakanı Stephan Travert de daha sonra her iki bakana katıldı. Bakanlar, birlikte fuar alanında incelemelerde bulundu, stant temsilcileriyle görüştü. Pakdemirli, mevkidaşı Travert ile yaptığı görüşmede Türkiye ve Fransa arasındaki işbirliğinin geliştirilmesine vurgu yaptı.

Tarım ve Orman Bakanlığının standının büyük ilgi gördüğü Uluslararası Hayvancılık Fuarı'nda farklı ülkelerden bin 500 stant açıldı. Yarın sona erecek fuarda, genetik seviyesi yüksek 2 binden farklı çeşit büyükbaş hayvan sergileniyor.

TARIMDAN HABER