Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Ak Parti İzmir İl Başkanlığı görevinden istifa eden Aydın Şengül'ün yerine atanan İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'yi ziyaret etti. Ziyaret sonrası 31 mart yerel seçimlerini değerlendiren Pakdemirli, açıklamalarda bulundu. 

31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde İzmir'de Ak Parti'nin 7 olan belediye sayısının 4'e düştüğünü hatırlatan Pakdemirli, bu durumun kendilerini üzdüğünü söyledi. Pakdemirli, şunları kaydetti:

"Seçimlerle ilgili hem İzmir özelinde hem genel olarak bir yorum yapacak olursak sandıklara sahip çıkmanın önemi tekrar ortaya çıkıyor. Seçmen bize hem olumlu hem de olumsuz mesaj verdi. Bu oya dönüşmemiş dahi olsa İzmir’de kendimizi anlatma yolunda bir adım atmış olduk. Tabii ki 7 belediyemizin 4'e düşmesi bizi üzdü. Kıl payı kaçan belediyelerimiz var. Gönül işi diyoruz, demek ki bu ilçelerimizde gönüllere giremedik. 4 ilçemize büyük sorumluluk düşüyor. AK Parti belediyeciliğini eğer ciddi anlamda gösterebilirsek 4 belediyeyi 30 belediyeye taşımamamız için hiçbir sebep yok. İzmir’le ilgili gördüğüm eksik şu. Hiçbir zamana yayılan çalışmalar yapamıyoruz. Son 3-5 aya sığan çalışmalarla İzmir'in gönlüne girmeye çalışıyoruz. Bu işte inanmak lazım. İzmir olmuyor dememek lazım."

TUNÇ SOYER'İ ARADIM

Pakdemirli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i seçimi kazanınca aradığını, ihtiyaç ve projeler için yardımcı olacağını söylediğini ifade etti.

TARIMDANHABER