Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan Mera Islahı ile ilgili Keskin İlçesi Cinali Köyünde çiftçilere bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya İl Müdürü Recep KIRBAŞ, Bitkisel Üretim Şube Müdürü Jale ÖDEMİŞ, Keskin İlçe Müdürü Serdal AVCI, muhtarlar, teknik personeller ve çiftçiler katıldı.

İl Müdürü Recep KIRBAŞ, Kırıkkale 'de 43.316 hektar mera alanı mevcut olduğunu, bu alanın 42.528 hektarında tahdit çalışması bitirildiğini, mera ıslahıyla hayvanlarımızın meralardan daha iyi yararlanacaklarını söyledi.

Cinali Köyü'ndeki toplam 4.567 da mera alanında iki yıl ıslah çalışması yapılacak. Bu sene % 50 çiftçi destekli yem bitkisi ve silajlık mısır tohumu satın alınıp, çiftçilerimize ektirilecek. Meraların tespiti yapılıp, 6 ay boş bırakılıp, 6 ay otlatılması şeklinde bir münavebe uygulanacak. 2016 yılında ise 150 da, 2017 yılında da 150 da olmak üzere toplamda 300 da alanda suni mera oluşturulacak.

Beş yıl devam edecek olan projenin uygulanabilirliğine göre süresi uzatılabilecek.

Mera ıslah çalışmasıyla hayvanların beslenmesinde maliyetler düşecek, arıcılık için iyi bir flora oluşacak, çiftçilerin fazla kar elde etmesi sağlanacak.