Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde düzenlenen hizmet içi eğitim, kurs ve seminer ile çiftçi eğitimi faaliyetlerinde ücretle okutulacak ders saatlerinin sayısı, ders görevi alacakların nitelikleri ve diğer hususların tespitine dair esaslar yeniden belirlendi.

Bugünkü Resmi Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararında bu esasların amacı şu şekilde açıklandı: “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı birimlerince düzenlenen hizmet içi eğitim, kurs ve seminer ile çiftçi eğitimi faaliyetlerinde ders vermekle görevlendirilenlerin ücretle okutacakları ders saatlerinin sayısını, ders görevi alacakların niteliklerini ve diğer hususları belirlemektir"

Bakanlık tarafından düzenlenecek hizmet içi eğitim, kurs ve seminerlerde ders vereceklere ilişkin esaslarda dikkat çeken başlıklar şöyle:

Hizmet içi eğitim, kurs ve seminer faaliyetlerinde görev alacak eğitim görevlilerinin en az lisans düzeyinde, çiftçi eğitimine ilişkin faaliyetlerde görev alacakların ise tarımsal alanda en az lise düzeyinde öğrenim görmüş olması gerekiyor.

Aranan bu nitelikleri taşıyanlardan kendilerine ücretli ders görevi verilecek eğitim görevlileri, Bakan veya yetkilendireceği makam onayı ile tespit edilecek. Alınacak onayda ders görevi verilecek eğitim görevlilerinin adları ve unvanları, girecekleri ders ve saat sayısı belirtilecek.

Bu esaslar kapsamındaki ders ücretleri dışındaki kalan diğer hususlar, Bakanlıkça hazırlanacak hizmet içi eğitim yönetmeliği ile belirlenecek.

Ücretle okutulacak ek ders saati sayısı ve ek ders ücreti de belirlenirken, bu konuda hizmet içi eğitim, kurs ve seminer ile çiftçi eğitimi faaliyetlerinde ücretli ders görevi alacak olan eğitim görevlilerine, birden fazla kursta görev almaları halinde;

Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı personeline günde beş, haftada yirmibeş ve yılda üçyüz saate,

Eğitim merkezi personeline haftada on saate ve eğitim merkezi müdürlerine haftada beş saate,

Diğer kamu kurum ve kuruluşlarından görevlendirilecek personele haftada onbeş saate,

Eğitim birimlerince, belde, köy ve mezralarda düzenlenen kurslarda görev alacaklardan üzerinde resmi görev bulunmayanlara, haftada ozut saate kadar ek ders görevi verilecek.

Bu şekilde ek ders görevi verilenlere 657 sayılı Kanunun 176'ncı maddesi uyarınca ek ders ücreti ödenecek.


Söz konusu Bakanlar Kurulu kararının tamamını devamda inceleyebilirsiniz….