Bakan Çelik, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası'nın (İTSO) 125. Yılı dolayısıyla düzenlenen İnegöl'ün Yıldızları Ödül Törenine katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, tarımda 'Havza Bazlı Üretim', hayvancılıkta 'Havza Bazlı Yetiştirici Besici' sistemlerinin kurulmasıyla ilgili çalışmalar yaptıklarını belirten Bakan Çelik, milyonların karnını doyuracak bu işlerle uğraşan insanların bu meslekleri icra etmesinin 'kutsal bir olay' olduğunu ifade etti.

Çelik, 2 milyar insanın yoksul, 800 milyon insanın aç olduğunu belirterek, hastalıkların yüzde 25'inin yeterli beslenememekten kaynaklandığını, bir yandan da 500 milyon kişinin obez olduğunu anlattı.

Konuşmaların ardından Çelik, 'Kurumlar Vergisinde Yüksek Performans' kategorisinde ödüle layık görülen Çilek Mobilya Sanayi ve Pazarlama AŞ adına Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Çilek, Küçükçalık Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ adına Genel Müdür Abidin Karacalı, Fine Food Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ adına Yönetim Kurulu Üyesi Sebahattin Göztepe, Serra Sünger ve Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ adına Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir ile Sülekler Orman Ürünleri Ticaret ve Sanayi AŞ adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Sülek'e ödüllerini verdi.

Törende, 'Ticari Kazançlarından Dolayı Gelir Vergisinde Yüksek Performans', 'İhracatta Yüksek Performans' ve '50. Yılını Dolduranlar' kategorilerindeki ödüller de sahiplerini buldu.