Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı M.Hadi Tunç konuşmasında 24 Haziran seçimlerinin önemine değinerek, seçim sonrası ülkemizde yeni bir dönem başlayacağını, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistem ile beraber devletin vatandaşlara sunduğu hizmetlerin kalitesi artarak, etkin ve verimli hale geleceğini söyledi. Tunç, konuşmasının devamında Tarım Bakanlığının çiftçilere sunduğu tarımsal desteklerden bahsederek; “Tarım Bakanlığı olarak çiftçilerimize yılda 14.5 milyar lira kaynak aktarıyoruz. Ayrıca Kırsal Kalkınma Destekleri ve Avrupa Birliği kaynaklarından da yüksek miktarlarda destek ve teşvikler veriyoruz” dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz yaptığı konuşmada; Bulgurcuk Köyü Türkiye'nin nadir köylerinden biri, aynı köyden hem bakan hem de müsteşar çıkaran ikinci bir köy yok. Köyümüz Seyda Molla Bahri Hazretleri gibi manevi bir öndere de ev sahipliği yaptığını için özel bir öneme sahip. Elazığ İli ise tarım ve hayvancılık sektöründeki çeşitliliği, tarihi ve doğal güzellikleri ile örnek bir şehirdir” dedi.

Soru ve cevaplar ile devam eden toplantının sonunda STK temsilcileri ve çiftçiler Tunç'a kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür ettiler.

TARIMDANHABER