İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Güldal, Müsteşar Yardımcısı oldu. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda boş bulunan müsteşar yardımcılığına İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Güldal getirildi. Güldal, uzun bir süredir Bakan Fakıbaba'nın yakın çalışma ekibinin içinde bulunuyordu.

KARARNAMESİ GERİ DÖNMÜŞTÜ

Güldal'ın Müsteşar Yardımcısı olarak ismi uzun süredir gündemdeydi. Ancak ilk kararnamesinin geri döndüğü iddiaları gündeme gelmişti. Hatta Güldal'ın yerine Volkan Mutlu Coşkun'un ismi dillendirilmişti. Ancak Güldal'ın kararnamesinin imzalanması için yeniden gönderildiği ortaya çıkmıştı. Bugünkü Resmi Gazete'de Müsteşar Yardımcısı olarak Güldal'ın kararnamesi yayınlandı.

AHMET GÜLDAL KİMDİR?

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına atan Ahmet Güldal, 1964 yılında Erzincan Kemaliye'de doğdu.

1981 yılında Erzincan Ziraat Meslek Lisesi'nden, 1987 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden mezun olan Güldal, 1989-1990 yıllarında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Zonguldak İl Müdürlüğü'nde Mühendis, 1990-2000 yıllarında Proje ve İstatistik Şube Müdürü, 2000-2009 yıllarında ise Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Malatya İl Müdürü olarak görev yaptı.

Ahmet Güldal, 31 Ağustos 2009 tarihinden bu yana İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevini yürütüyordu. Güldal, evli ve 3 çocuk babası.

ÖZLÜ VE KOÇAK VEKALETEN DEVAM EDİYOR

Diğer yandan Faruk Çelik'in bakanlığı döneminde müsteşar yardımcılığına getirilen Hasan Özlü ile Durali Koçak'ın kararnameleri yayınlanmazken bu görevlerini halen vekaleten yürütüyorlar.

TARIMDAN HABER