ÖZEL HABER / Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı kim olacak? Fuat Oktay'ın, Başbakanlık Müsteşarlığı görevine getirilmesiyle birlikte boşalan AFAD'daki Başkanlık koltuğuna görevden alınan eski bir genel müdürün getirileceği kaydediliyor.

Başkent Ankara'nın derin kulislerinden, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından görevden alınan TİGEM eski Genel Müdürü Mehmet Halis Bilden'in AFAD Başkanlığına getirileceği konuşuluyor. Kulisler bu iddia ile çalkalanırken, Bilden isminin AFAD Başkanlığı için kesinleştiğine dikkat çekiliyor.

GÖREVDEN ALINDIKTAN SONRA BİR BAŞKA BAKANLIĞA MÜŞAVİR OLARAK ATANMIŞTI

TİGEM'de uzun yıllar Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlük yapan Mehmet Halis Bilden, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından görevden alınmıştı. Bilden, görevden alındıktan bir süre sonra Kalkınma Bakanlığı'na müşavir olarak atanmıştı.

Bu atama da; bir bakanlıktan bir başka bakanlığa müşavir atamasının pek karşılaşılan bir durum olmadığı, bundan dolayı Bilden'in bu göreve geçici süreliğine atandığı şeklinde yorumlanmıştı.

TİGEM'İN BORÇLARI ARTMIŞTI!

TİGEM'in, Bilden döneminde ağır borç yüküne sürüklendiği ortaya çıkmıştı. Ağır borç yükünden dolayı özel bankalardan kredi kullanmak zorunda kalan TİGEM'in, bu borçları karşılığında faiz giderlerinin de korkunç boyutlara geldiği gündeme gelmişti. TİGEM, sadece geçtiğimiz Ocak-Şubat döneminde bankalara tek bir kalemde yaklaşık 50 milyon lira faiz ödemesi yapmıştı.