Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda (AESOB) oda başkanları ile bir araya geldi. AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, Gıda ve Yem Şube Müdürü Ahmet Özen ve gıda iş yerleri ile ilgili oda başkanlarının hazır bulunduğu toplantıda gıda iş yerlerinin kurmak zorunda olduğu gıda güvenliği sistemi konusu ele alındı.

Gıda iş yerlerinin 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu gereğince kendi gıda güvenliği sistemini kurması gerektiğini kaydeden İl Müdürü Ahmet Dallı şöyle devam etti; "Her gıda işletmesinde yapılan işlerin bir akışı var ve yasa gereği işletmelerimiz kendi gıda güvenliği sistemini kurmak zorunda. Antalya'da 25 bin gıda işletmesi var. Bu işletmelerin tamamını tek tek bir program dahilinde gezerek bilgilendirme yapacağız. İşletmelerden nasıl bir sistem talep edeceğimizi anlatacağız. Hedefimiz 2 yıl içerisinde tüm işletmelerimizin bu sisteme sahip olması"

Öncelikli olarak eğitim çalışmaları ile bilgilendirme yapacaklarını kaydeden Dallı Nisan ve Mayıs aylarında eğitimleri tamamlayarak saha çalışmalarına geçmeyi planladıklarını belirtti.