Türkiye tarihinde tarım konusunda düzenlenen en geniş katılımlı ve en önemli uluslararası organizasyonlardan biri olan "G20 Tarım Bakanları Toplantısı" Bakan Mehmet Mehdi Eker'in ev sahipliğinde 6-8 Mayıs 2015 tarihlerinde İstanbul The Grand Tarabya Hotel'de gerçekleştiriliyor.


"G20 Sherpası" Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ayşe Sinirlioğlu'nun açılış konuşmaları ile 6 Mayıs 2015 tarihinde başlayan toplantının ana konusu, "Sürdürülebilir Gıda Sistemlerinin Tesisi Kapsamında Gıda İsrafı ve Kayıpları" olarak belirlenmişti. G20 Üyelerinin görüşleri alınarak, gıda israfı ve kayıpları konusunu ele alan ortak "Bildiri" toplantı sonucunda kabul edilecek.

Küresel ekonominin büyük bölümünü oluşturan G20 üyeleri ile davetli ülke Singapur, İsveç, Azerbaycan, İspanya Tarım Bakanları ve üst düzey yetkililerinin yanı sıra bu alanda faaliyet gösteren birçok uluslararası kuruluşlar (FAO, OECD, WTO, WB, IFPRI, WFP, IFAD, CIHEAM) da katılım sağlıyor.

Yaklaşık 300 yetkilinin katılım sağladığı toplantıda TMO tarafından ulusal boyutta başlatılan ve uluslararası platformlara taşınan, Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası çerçevesinde bilgilendirme ve bilinçlendirme amacıyla bir de stant açıldı.