ÖZEL HABER

Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığında müsteşar yardımcısı iken 17-25 Aralık FETÖ Terör örgütü operasyonları kapsamında müsteşar yardımcılığından alınan Ferhat Şelli 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası açığa alınmıştı. Şelli, son çıkan Kanun Hükmünde Kararname ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından tamamen ihraç edildi.

Şelli, görevden atılması hakkında önümüzdeki günlerde açıklama yapması bekleniliyor.

BABA-OĞUL GİBİYDİ!

Ferhat Şelli, Şanlıurfa'nın Ankara'daki en yüksek bürokratı idi. Uzun süre Tarım Bakanlığı'nda Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapmıştı. Şelli, Müsteşar Yardımcılığı görevinden alındığında memleketi Şanlıurfa'da bir hayli tepki çekmişti. O dönem yerel gazetelerde çıkan haberlerde "Şelli, eski Bakan Mehdi Eker ile 'Baba-oğul' gibiydi. Tarım Bakanlığı'nda tüm önemli görevler bizzat Tarım Bakanı Mehdi Eker tarafından en güvendiği isim olan Ferhat Şelli'ye veriliyordu. Neden görevden alındı?" eleştirileri yapılmıştı.

Diğer yandan Ferhat Şelli, Müsteşar Yardımcılığı görevinden alındığında o dönem makam arabasını iade etmediği ve uzun bir süre kullandığı iddia edilmişti.

2011 yılında yapılan genel seçimlerde AK Parti'den milletvekili aday adayı olan Şelli, temayül yoklamasında en fazla oyu almasına rağmen listede yer almamıştı.

TARIMDAN HABER