ÖZEL HABER

1 Kasım 2015 seçimlerinin ardından kurulan 64. hükümetin Ocak ayı medya performansları yayımlandı. Buna göre Başbakan Ahmet Davutoğlu 10 bin 325 haberle birinci sırada yer aldı. Son sırayı bir başka deyişle 27. sıraya ise MHP'den AK Parti'ye geçen Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş yerleşti.

TARIMDAKİ KRİZ ZİRVEYE TAŞIDI

Başbakan ve Bakanlar Kurulu Ocak-2016 Basın Özeti raporuna göre Bakan Faruk Çelik, ette tavan fiyat, süt, tarım bakanlığı atamaları, görevden almalar, çiftçinin sorunlarıyla ilgili gündeme damgasını vurdu. Şubat ayında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 11 saat süren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bütçesinde de tarım ve hayvancılıktaki kriz Bakan Çelik'i yormuştu. 38 milletvekili sorunları anlatmış, Bakan Çelik'i soru yağmuruna tutmuştu. Yine Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, "Sayın Bakanım, hakkınızı teslim etmeliyim. Dokuz yıldır buradayım, reytingi bu kadar yüksek bir Bakan ilk defa görüyorum. Yani, hiç böyle bir sayıyı yakalamamıştık. Geçen seneki kayıtlara baktık, 20 kişi söz istemiş, bugün 40 kişi söz istedi, 38'i konuştu" demişti.

DIŞİŞLERİ BAKANINI BİLE GERİDE BIRAKTI

Suriye kaynaklı dış politika Türkiye'de birinci gündem maddesi olmasına rağmen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik en çok haber yapılan bakan oldu. Mülteci krizi, terör saldırıları, Suriye'ye kara operasyonu tartışmaları bile Çelik'in Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun önünde yer almasını engelleyemedi. Çavuşoğlu 1.753 kez gazete, dergi haberine konu olarak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik'in arkasında yer aldı.

BİNALİ YILDIRIM 4. SIRADA

İcracı bakanlardan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise 4. sıradan listeye girdi. Yıldırım, hakkında 1.633 haber gazete, gazete eki, dergi dergi ekinde yayımlandı. Başbakan Yardımcıları arasında Ekonomiden Sorumlu Mehmet Şimşek 1.515 tane haberle listede yer alırken, Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş 1.314 haber oldu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde hep üst sıralarda yerini alan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan 585 defa haber olabildi.

ÇELİK'İN REYTİNG RAPORU

Mecra Haber sayısı

Gazete 1.961

Dergi 70

Gazete eki 11

Dergi eki 0

Ulusal 318

Bölgesel 248

Yerel 1.476

Toplam 2.042