Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda atama bekleyen tüm branşlar adına gönderilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bizler, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda atama bekleyen 70 bini aşkın işsiz, 21 branşlı Ziraat mühendisleri, Gıda mühendisleri, Balıkçılık teknolojisi mühendisleri, Veteriner hekimleriz.

SADECE 1677 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALINDI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, göreve başladığından beri sadece 1677 sözleşmeli personel almıştır. Bakanlık bu süre zarfı içerisinde; 21 branşlı Ziraat Mühendislerine 550 atama, Veteriner Hekim 500, Gıda Mühendisi 400, Su Ürünleri Mühendisi 80, 10 Balıkçılık Teknolojisi Mühendisi, 71 Harita Mühendisi personel alımı gerçekleştirdi.

HİÇ BİR BRANŞI MEMNUN ETMEDİ

Bu alım hiçbir branşı memnun etmemiştir. Ziraat mühendisleri için 21 branş birleştirilmiş ve sadece 550 kadro verilmiştir. Tarım ve hayvancılık da modern ülke olma yolunda ilerlerken, 21 branşa verilen bu kadro çok düşüktür.

43 ŞUBE AÇILDI AMA HİÇ BİR ATAMA YAPILMADI

Gıda denetimi sorunu olan ülkemize 400 gıda mühendisi alımı çok azdır. Zoonoz hastalıkla mücadele ve ihtiyaç duyulan personelde veteriner hekimler 500 atama yetersizdir. Su ürünleri mühendisleri için 43 yeni şube açılmış ve buralara atama yapılmamıştır.

3071 personel alımının 1677 işe alım sürecini tamamladı. Ziraat Mühendisleri, Gıda Mühendisleri, Veteriner Hekim, Su Ürünleri Mühendisi ve Teknikerler tarafından geriye kalan 1394 personel alımının yapılması beklenmektedir. Ancak alınacak personel sayısının yetersizliğinden dolayı birçok mühendis bakanlığın uzun süredir yüksek sayıda personel alınmadığından bu konu da sosyal ağlarda seslerimizi duyurmaya çalışıyoruz.

10 Eylülde ziraat mühendisi bir arkadaşımız, işsizlik yüzünden intihar etti. Haberi iki yayın organında bir kaç satırla şöyle geçiştirildi: Uzun süredir işsiz olduğu belirtilen Karamanoğulları'nın, öğrenildi. Karşıyaka Mahallesi'nde ailesiyle birlikte yaşayan Gökhan Karamanoğulları, geçen perşembe günü akşamı evin çatısına çıktı. 4 çocuklu ailenin tek erkek evladı olan Karamanoğulları, evdeki av tüfeğini göğsünün altına dayayarak tetiği çekti.

Tarım ve hayvancılık ülkesiyiz diye demeçler veriliyor. Bir yandan ataması yapılmayan mühendisler intihar ediyor. Bizler hayatımıza son vermek için mi okuduk mezun olduk. Bizi bu duruma getirenler neden sessiz kalıyor. Sırayla ölelim mi bunu mu bekliyorlar?

10 BİN KADROYA TALİBİZ

GTHB' nin 21 branş ile en büyük kısmını oluşturan yaklaşık 50 bin civarındaki atama bekleyen Ziraat Mühendislerine 2014 Kpss sınav puanı ile 550 kadro verildi malumunuz bu kadro çok azdır. GTHB Bakanı Sayın Faruk Çelik'in yaptığı açıklamalarda işletme bazlı modele geçileceği bilinmektedir bunun için gerekli uzman personel eksikliği bakanlık bünyesinde çok fazladır. Bu eksikliği azaltmak için 21 branşlı Ziraat Mühendisleri eylül ayında 2016 Kpss sınav puanı ile yapılacak bir alımla hakları olan 10 bin kadroya taliptir.

ÇOK AZ KADRO AÇILDIĞI İÇİN ATANAMIYORUZ

Bizler, atama bekleyen gıda mühendisleriyiz. Yüksek puanlar almamıza rağmen az sayıda kadro açıldığı için atanamıyoruz. Bizim işsiz olmamız, denetimlerin yetersiz olması anlamına geliyor. Denetimsizlik ise halk sağlığını tehdit ediyor. Son zamanlardaa gündeme gelen gıda zehirlenmesi vakaları bizlere ne derece ihtiyaç olduğunun en büyük göstergesidir. Halk sağlığının etkin korunması ve bizim mesleğimizi yapabilmemiz için atamamızın yapılmasını istiyoruz.

Lütfen,laborant ve veteriner sağlık teknikerlerini unutmayın..20.265 boş kadrosu olan bakanlığımıza atama bekliyoruz.

70 Bini aşkın mezun, 20 bin boş kadrosu olan bakanlığa 2 yıldır atama beklemektedir. 2014 KPSS puanı ile mayıs ayında atama yapılmıştır. Dikkat edilmesi gereken, 2016 puanını alabilmek için 2 yıl boyunca çalışmış her branşın mezunları artık bekletilmek istememektedirler. Eylülde ilk alımın tarihinin verilmesi ve 2016 da ilk alımın, 2017 bütçesine de ikinci büyük alımın yapılmasını beklemektedirler.

Ülke ekonomisine yük değil, GÜÇ KATMAK için hazırız.

GTHB ATAMA BEKLEYEN TÜM BRANŞLAR