Ziraat Mühendisleri Odası, Bakanlık Müsteşarlığına sektörün içinden bir ismin atanmamasına tepki gösterirken, bu konuda da ilginç bir iddiada bulundu.

Ziraat Mühendisleri Odası'nın web sayfasında; “Tarım Bakanlığı Müsteşarlığına İşletme Mezunu Getirilmesini Kınıyoruz!" başlığı ile verilen açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in müsteşar atamasında bir önceki Bakan Mehdi Eker'i örnek aldığı ileri sürüldü. Açıklamada, “Bakan Çelik, hemşerilik ölçütü ile yaptığı görülen bu tercihi ile önceki Bakan Mehdi Eker`i örnek almıştır" denildi.

İŞKUR GENEL MÜDÜRÜ YAZICI, TARIM BAKANLIĞI MÜSTEŞARI OLDU TIKLAYIN

Açıklamada şunlar kaydedildi: “Bakan Faruk Çelik`in göreve gelmesi sonrası sektörün değişik paydaşları ile yaptığı toplantılar, kamuoyunda sektörü tanıma ve doğru politikalar oluşturma yönünde girişimler olarak olumlu karşılık bulmuştu. Bu olumluluk, eski Bakan Mehdi Eker`in meslektaş ve hemşerilik ölçütlerini her şeyin önünde tutan uygulamalarına bakıldığında daha da anlam kazanmıştı. Bakan Çelik`ten sektörü tanımaya yönelik girişimleri sonrası, teknik kadrolara tarım konusunda bilgi ve tecrübeleri kabul görmüş atamalar yapması beklenmekteydi.

Bakan Yardımcılığına hukukçu olan eski bir milletvekilini getirmesi, bu makamın siyasi bir yapısı olması nedeniyle bir nebze anlaşılabilir bir tasarruf olarak görülmüştü. Ancak 26 Ocak 2015 tarihli Resmi Gazete`de yer alan kararla, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu olan, İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı`nın Müsteşarlık görevine getirilmesi, sektörde tam anlamı ile hayal kırıklığı yarattı. Bakan Çelik, hemşerilik ölçütü ile yaptığı görülen bu tercihi ile önceki Bakan Mehdi Eker`i örnek almıştır."