Konya Ticaret Borsası (KTB) Borsa Elektronik Satış Salonu'nda günün seans açılışını yapan Fakıbaba, bütün Türkiye'ye samimi şekilde hizmet edeceklerini söyledi. Fakıbaba, “Allah'ın izniyle bu halk bize bu destek ve güveni verdiğinde, bu destek devam ettiği müddetçe bizim yapamayacağımız hiçbir şey yok. Tarım, gıda ve hayvancılık müthiş bir olay. Yarın en fazla ihtiyaç duyacağımız şey gıdadır. Sadece bizim değil, dünyanın olacaktır." diye konuştu.

KONYA, KURUMSALLAŞMADA DAHA ÖNDE BİR ŞEHİR

Fakıbaba, toplantı öncesi bir ziraat mühendisi ile sohbet ettiğini dile getirerek, şöyle devam etti: "Ziraat mühendisimiz 'Ben üretiyorum' dedi. Ne kadar hoş bir olay. Bizim veteriner ve ziraat mühendisi arkadaşlarımız ürettiklerinde, bilinçli üretim yaptığında, inanıyorum ki elde ettiğimiz ürün iki misline çıkacaktır. Zaten bunu görüyoruz. Eskiden mısır üretiminde dönüm başı 750 kilogram ürün alınırken 2 bin kilograma çıktığını görüyoruz. Damlama sulamayla, toplulaştırmayla ve tamamlandığında KOP ile Konya'nın uçacağına inanıyorum. İkinci Dünya Savaşı'ndan çıkmış Japonya veya Almanya'dan geri bir millet değiliz. Daha zeki ve çalışkan olduğumuza inanıyorum ama kurumsallaşmanın eksik olduğunu görüyorum."

Fakıbaba, toprak suyla buluşturulduğunda üreticilerin harikalar yaratacağına işaret ederek, toplulaştırma ve damlama sulama projelerini önemsediklerini vurguladı.

TARIMDAN HABER