Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında şunları kaydetti:

"23 Nisan, ülkemizin milli egemenliğinin ve bağımsızlık mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından birini oluşturmaktadır. Aynı zamanda geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için bir bayram olarak kutlanmaktadır.

Biz, İstiklal Mücadelemizi birlik ve beraberlik içinde, milletçe mücadele ederek zafere ulaştırıp Cumhuriyeti ilan ettik. Bu mücadelemizi sürdürürken 23 Nisan 1920'de egemenliğin kayıtsız şartsız millette olduğu şiarıyla kurulan Meclisimiz, milletimizi ortak ideallerde buluşturmuş, ülkenin içinden geçtiği olağanüstü dönemde, üstlendiği sorumluluğu layıkıyla yerine getirmiştir. Aynı zamanda tam bağımsızlık konusundaki azmimizi ve kararlılığımızı da bütün dünyaya ilan etmiştir.

Bu yönüyle 23 Nisan, demokrasinin, milli iradenin, millet egemenliğinin en bariz göstergesi olmasıyla gönlümüzde mümtaz bir yere sahiptir.

Bu günün çocuklarımıza armağan edilmesi de, ülkemizin geleceği olan çocuklarına, gençlerine olan güvenini ve ümidini göstermektedir. Bizler de bu doğrultuda, çocuklarımıza ve gençlerimize vereceğimiz ülke aşkıyla ve onları çağımızın gerektirdiği bilgiyle mücehhez kıldığımız takdirde, onların dinamizmiyle 2023, 2071 hedeflerine ulaşacağımıza inancımız tamdır. Bu noktada çocuklarımıza daha iyi bir gelecek hazırlamak için tüm gayretimizle çalıştığımızın bilenmesini isterim.

Ülkemiz son yıllarda güven ortamı içinde istikrarlı bir şekilde büyümekte ve her alanda ciddi gelişmeler kaydetmektedir. Kuşkusuz bu süreçte milletimizin basireti ve egemenliğin tecelligâhı olan Meclis'imizin gayretli çalışmalarının önemli bir yeri vardır.

Ülkemizdeki istikrar ve güven ortamını güçlendirecek yeni döneme girmemizi sağlayacak önümüzdeki seçimlerde milletimiz, basiretini ve sağduyusunu tekrar sandığa yansıtacaktır. Bu yeni dönemde ortaya koyacağımız çalışmalarla her alandaki gelişimimizi daha da hızlandıracağımıza ve çocuklarımıza daha iyi bir Türkiye bırakacağımıza inanıyorum.

Önümüzdeki süreçte hem içerde hem de dışarda önümüze çıkarılmak istenen engelleri yine milletimizle el ele vererek tek tek aşacak ve ülkemizin aydınlık yürüyüşünü daha güçlü bir şekilde sürdürmesini sağlayacağız.

Dolayısıyla Türkiye'nin ufkunun açık olduğuna ve tüm sorunlarını aşarak, çok daha iyi noktalara geleceğine olan inancımı ifade etmek istiyorum.

Millet olarak 23 Nisan 1920 ruhunu her an benliğimizde yaşatarak daha yaşanabilir, daha müreffeh, daha huzurlu ve daha güçlü yarınlar için çalışarak Lider Ülke Türkiye'yi, çocuklarımız ve gençlerimizle hep beraber inşa edeceğiz.

Çünkü çocuklarımıza ve gençlerimize güveniyoruz. Onlar da kendilerine sunulan imkânları iyi değerlendirecek, tarihlerinden aldıkları özgüvenle büyük başarılara imza atacaklardır.

Bu duygularla, TBMM'nin 98. kuruluş yıldönümünü, ülkemizdeki ve dünyadaki bütün çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en samimi duygularımla kutluyorum."

TARIMDANHABER