Bir dizi ziyaret ve açılış programı nedeniyle Çanakkale'ye giden Bakan Eker, daha sonra Ezine'ye hareket etti. Bakan Eker, burada yaptığı konuşmada, çiftçilerin eli öpülesi insanlar olduğunu söyledi. Çiftçilerin emekleriyle ürettikleri ürünlerle karınların doyduğunu dile getiren Bakan Eker, "Türkiye'deki vatandaşlarımızın yanı sıra bu memlekete her sene gelen 35 milyon turistin karnını da çiftçilerimizin ürettikleri doyuruyor. Üstüne de Türkiye 18 milyar dolar gıda ve tarım ürünleri ihracatı yapıyor. Bunların hepsini üreten bu ülkenin çiftçileri, üreticileri ve yetiştiricileridir. Onun için çiftçilerimizin eli öpülesidir" dedi.

Bakan Eker, bu güne kadar Ezineli 2 bin 500 kayıtlı üreticiye 65 milyon 400 bin lira hibe destekleme verildiğini belirterek şöyle konuştu: "Biz Çanakkale'de 263 projeye yüzde 50 hibe destek verdik. Biz Çanakkale'de Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Ajansı kurduk. Bu ajans sayesinde yapılan yatırımların yüzde 50 sini hibe destek olarak çiftçimize veriyoruz. Bu projelerden 13 tanesi Ezine'de gerçekleştirildi. Bu projeler sayesinde 9 milyonluk yatırım yapıldı. Biz bunun 4,1 milyon lirasını hibe olarak üreticimize verdik. Bu projelerin şu anda hepsi hayata geçirilmiştir."

Bakan Eker, daha sonra Ezine Belediyesini ziyaret etti. Ziyarette Bakan Eker'e Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu tarafından yöresel ürünlerden oluşan hediye sepeti takdim edildi.