EXPO 2016 Antalya Ajansı'nın 34'üncü yönetim kurulu toplantısı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Kutbettin Arzu'nun başkanlığında yapıldı. Bakan Arzu, Ajansın salonunda düzenlenen ve basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bugün EXPO 2016 Antalya'nın 34. yönetim kurulu toplantısını yaptıklarını belirten Bakan Arzu, bu toplantıların her ay yapıldığını, genel olarak bir toplantının Ankara'da bir toplantının ise Antalya'da gerçekleştirildiğini söyledi.

YÖNETİM KURULU BAŞKANI DEĞİŞTİ

Yönetim kurulu başkanında değişiklik olduğunu anlatan Bakan Arzu, şunları kaydetti: "Bu ay itibarıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olmam nedeniyle yönetim kurulu başkanı değişti. Diğer başkan yardımcımız ve arkadaşlarımız görevlerine devam ediyorlar. Gerek bugün sabahtan bu yana vali beyden ve arkadaşlardan aldığımız bilgilerde, gerekse sahada yaptığımız incelemelerde gördük ki kısa bir süre içerisinde gerçekten altyapı açısından, üst yapının önemli binaları açısından çok ciddi çalışmalar yapılmış."

Bakan Arzu, peyzajla ilgili de ciddi çalışmaların yapıldığını ifade ederek, "İş programına göre önemli bir aksaklık olmazsa bu EXPO'yu yüzümüzün akıyla ülkemizin büyüklüğüne uygun bir şekilde, Antalya'nın dünya kenti olmasına uygun bir şekilde başarıyla uygulayacağız" dedi.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Antalya'da sivil toplum örgütlerinin, meslek örgütlerinin bileşenlerinin ve basının desteğini isteyen Bakan Arzu, "EXPO, sonuç itibarıyla önce Antalya'nın, sonra Türkiye'nin önemli bir projesi. Prestij projesi, ilk EXPO'su. Buradaki başarı hepimizin başarısıdır. Dolayısıyla bu başarının sağlanması konusunda emeği geçenleri tebrik ediyorum" diye konuştu.

EXPO 2016 Antalya sergi alanında incelemelerde de bulunan Bakan Arzu, fuar alanına manolya fidanı dikti.

ANTALYA ÖNEMLİ BİR TARIMSAL MERKEZ

Bakan Arzu, daha sonra Antalya Valiliğini ziyaret etti. Vali Muammer Türker'den çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Arzu, burada yaptığı konuşmada, Antalya'nın EXPO ve turizmin dışında önemli bir tarım merkezi olduğunu vurguladı. Antalya'nın 9 milyar tarımsal gayrisafi milli hasılayla Türkiye'nin önemli tarımsal merkezlerinden birisi olduğunu belirterek, kentin tarımdaki katma değerini daha fazla arttırabilmek için çalışmalar yapacaklarını dile getirdi.

Ziyaretin ardından Antalya Kültür Sanat'a (AKS) giden Bakan Arzu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından burada açılan sergiyi gezdi. Picasso ve Ara Güler'in eserlerini inceleyen Arzu, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin'den sergiyle ilgili bilgi aldı.

ŞEHİT AİLESİNE ZİYARET

Antalya'daki programı kapsamında Bakan Arzu, Kızıltoprak Mahallesi'ndeki, Hakkari'de polis aracına yapılan bombalı saldırıda şehit düşen polis memuru Serkan Çölkesen'in babası Bayram Çölkesen'i ziyaret ederek, taziyelerini iletti. Bakan Arzu, daha sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne giderek, il müdürlüğü yetkilileriyle düzenlenen toplantıya da katıldı.