Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'nin ilk Expo'su 2016 Antalya'nın, bugün ve yarın gerçekleştirilecek programlarla uluslar arası boyutunun kapanacağını dile getiren Bakan Çelik, "Yarın kapanış olacak. Bugün ödül törenleri var. Bu etkinliğe katılım gösteren uluslararası jürinin değerlendirmesi sonucu ödüller sahiplerine verilecek. Uluslararası organizasyon olması boyutuyla, Expo'nun bu boyutunun yarın itibariyle kapandığını ifade ediyoruz. Ama bu Expo alanı kapanıyor anlamında değil. Bu altı ay boyunca nasıl hizmet verdiyse Antalya ve ülke turizmine, önünüzdeki pazartesi gününden itibaren aynı hizmeti sunmaya devam edecek" dedi.


"Bakanlığa Devredilecek"

31 Aralık'a kadar ajans boyutuyla çalışmaların devam edeceğine değinen Bakan Çelik, "31 Aralık sonrası bu alan bakanlığımıza devredilmiş olacak. Ajansın tasfiyesi süreci 30 Haziran 2017'ye kadar devam edecek. Bu önemli alanın, Antalya'nın kalbi mesafesindeki alanın geleceği ile ilgili hiç kimsenin endişe duymasına gerek yok. Yeterli süremiz var. Buranın en iyi şekilde nasıl işletileceği noktasında mevcut değerlendirmelerimiz var. Bu sürede değerlendirmemizi yapacağız. Antalya ve Türkiye'ye en iyi hizmeti nasıl yaparız, turizme katkı nasıl sağlarız çerçevesinde yapacağımız değerlendirmelerle en sağlıklı şekilde işletilmesini sağlayacağız" diye konuştu.

Pazartesi günü giriş ücretlerinin 10 ve 5 TL şeklinde değişeceğini kaydeden Bakan Çelik, bu akşam ki Tarkan'ın konserinin de ücretsiz olacağını sözlerine ekledi.