EXPO 2016 Antalya Yönetim Kurulu'nun mayıs ayı toplantısı, Aksu ilçesindeki EXPO 2016 Antalya alanında yapıldı. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda, 2016'da Antalya'da düzenlenecek dünya botanik EXPO'suna ilişkin bugüne kadar yapılan çalışmalar, yatırımlar ve mali durum değerlendirildi.

Bakan Eker, toplantı öncesi dünya botanik EXPO'sunun maskotu "Ece ve Efe" ve EXPO 2016 Antalya Ajansı'nda çalışanlar ile "aile fotoğrafı" çektirdi.

Çiçek Açan Şehirler Projesi Tanıtımı

Bakan Eker ayrıca, Antalya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Kaleiçi'nde gerçekleştirilen "Çiçek Açan Şehirler Projesi"nin tanıtım toplantısına katıldı. Burada konuşan Bakan Eker, Antalya'nın tarihin, tarımın, turizmin çok önemli merkezi olduğunu belirterek, Türkiye'nin ilk EXPO'sunun Antalya'da gerçekleştirileceğini, botanik EXPO'sunun "Çiçek ve çocuk" teması ile tabiatı, saflığı ve temizliği sembolize ettiğini dile getirdi.

Antalya Doğu ve Güneydoğu İş Adamları Derneğini de (ADGİAD) ziyaret eden Bakan Eker, Dernek Başkanı Hacı Ömer Tekgül ve dernek üyeleriyle bir araya gelerek, iş adamlarıyla sohbet etti.