Bakan Fakıbaba konuyla alakalı olarak; "Bu bir başlangıçtı. Başlangıç bile güzel oldu. Bunun geleceği var ayrıca iyi bir ekibimiz var. Biz daha yolun başındayız. Bu et fiyatlarında bizler hep üreticilerinin yanında olduk. İthal etmek sadece ve sadece yangını söndürmektir. İthal etmek çözüm değildir. İthalata karşı biri varsa bu ilk başta benimdir. Göreve geldiğimden beri ithalatı bitireceğiz diyorum. 1 Milyon düve projeside elbette önemli." dedi.

ET FİYATLARINI DÜŞÜRECEK PROJELER

Bakan Fakıbaba et fiyatlarıyla alakalı olarak; "Bakanlığıa geldiğimden beri rüyam başladı. Bir köy düşünün. İleri teknolojide küçük aile işletmelerinin bir arada bulunduğu ve üretim yaptıkları için mutlu oldukları köyler. Köy hayatı rüyamın gerçekleşmemesi için hiç bir sebep görmüyorum. Ziraat Bankası 3 yıllım planlamalar yapıyor. Yüzde 100 sübvansiyonlu 100 bin liraya kadar kredi sunacaklar. 2 yıl ödemesiz 5 yıl vadeli. Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla hayvanlar getirilecek. Bunun 400 bininin Tarım Kredi Kooperatifi getirip kendi üreticilerine, ahırında 10 hayvanı varsa 20'ye çıkarmak isteyenlere verecek. 100 bin liralık yem ve düve desteği vereceğiz. Belki 8 tane düve alıp gerisine yem alabilecekler." ifadelerini kullandı.

CİĞER FİYATLARINDA SIKINTILAR VAR

Bakan Fakıbaba ciğer fiyatlarıyla alakalı olarak; "Et satışlarımız bazı kişilerin işine gelmedi. Bizler 1 yıl içinde 1 Milyon 250 Bin et tüketmekteyiz. 5 aydan beri et satışları yapmaktayız. 30 Bin ton et vermişiz. Bu oldu diye et ve ciğer fiyatları yükseltilemez. Hayvanlar burada kesilmekte. Tükettiğimiz etlerin yüzde 3'ünü getirmekteyiz. Bazıları bunlara bahame diyor. Ette yapılan oyunları ciğerde yapmaya çalışıyor." açıklamasını yaptı.

TARIMDANHABER