Bakan Arzu, Türkiye'nin Orta Doğu, Asya ve Avrupa'da önemli bir merkez olduğunu ifade etti. İstanbul'da yapılacak 3. havalimanı ile Türkiye'nin önemli bir ulaşım merkezi olacağını belirten Bakan Arzu, dünya gıda ihtiyacının üçte birini karşılayacak duruma geleceğini söyledi. Ekvator ile yapılacak işbirliğinin bu anlamda da çok önemli olduğunu vurgulayan Bakan Arzu tarım alanında ticari ilişkilerimizi artırmanın ve ülkemiz coğrafyasında Ekvator ürünlerini pazarlamanın faydalı olacağını belirtti.

Ekvator Dış Ticaret Bakanı Diego Esteban Aulestia Valencia, Türkiye ve Ekvator arasındaki ilişkilerin önemine dikkat çekerek gelecekte iki ülke arasındaki mevcut ilişkilerin daha da ilerleyeceğine olan inancını ifade etti. İstanbul'da Ekvator'a yatırım yapmak isteyen işadamlarını görmekten duydukları memnuniyeti ifade eden Ekvator Ticaret Bakanı, Ekvator'un Türkiye'yi önemli bir merkez olarak gördüğünü iki ülke arasında işbirliğinin devam etmesinin ve Türkiye'de daha fazla Ekvator ürünü görmelerinin kendilerini mutlu edeceğini söyledi.

Bakan Arzu'da iki ülke arasında ticari ilişkilerin artırılması için Ekonomi Bakanlığı ile koordineli olarak çalışmaların yürütüldüğünü belirtti.