Hüseyin ŞİMŞEK / Milli Savunma Bakanlığı'na dair atama kararları Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Milli Savunma Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'ne, görevlendirilmesi daha önce yapılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Personel Genel Müdürü Nizamettin Ekinci resmen atandı. 15 Temmuz askeri darbe girişiminin ardından 'sivilleştirilen' Milli Savunma Bakanlığı'nın Personel Genel Müdürlüğü'ne atanan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı eski Personel Genel Müdürü Ekinci'nin ismi AKP'den iki dönem milletvekili aday adayı olması ve AKP Genel Başkanı Yardımcısı Mehdi Eker'e yakınlığı ile biliniyor.

AKP'nin 'süper bürokratları' arasında gösterilen Ekinci, 2008 yılında Eker'in Tarım Bakanlığı döneminde getirildiği Personel Genel Müdürlüğü'nden 8 yılda milletvekili aday adaylığı dışında hiç ayrılmadı. AKP'den milletvekili aday adayı olduğu dönemde ise Türkçe, Kürtçe ve Zazaca el ilanları ve afişler bastırarak adını duyurdu ancak bu hamlesi milletvekili olmak için yeterli olmadı.Seçimlerde köyünden 62 HDP oyuna karşı sadece 2 oy alabildi.

Ekinci ayrıca ÇAYKUR ve Toprak Mahsulleri Ofisi Yönetim Kurulu üyeliği, Doğu ve Güneydoğu Kalkınma Vakfı Yönetim ve Danışma Kurulu Üyeliği ve Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası Disiplin Kurulu Üyeliği yaptı.

Yöneticilikte mahir (!)

Ekinci'nin ismi, Mehdi Eker'e yakınlığının yanısıra, 'doktor' ünvanı bulunmayan bir personelin bu unvanla Resmi Gazete'de isminin yayımlanarak atamasının yapılması ile de duyuldu. Hayvancılık Genel Müdürü Mustafa Kayhan'ın Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdürlük atamaları sırasında Resmi Gazete'de isminin 'Dr. Mustafa Kayhan' olarak yazılmasının sorumlusu olarak Ekinci gösterildi. Kayhan'ın “Benimle bir alakası yok. Burada bir hata veya ihmalkarlık varsa, bunun sorumlusu Personel Genel Müdürlüğü'dür" demesi, iddiaları kuvvetlendirdi.

Kaynak: Birgün