İsmi yeniden Tarım Bakanlığı'na geçen Eker'in, Bakanlıktaki özel eşyalarını topladığı ortaya çıktı. Eker'in yeni kabine açıklanmadan eşyalarını toplaması, Tarım Bakanı olmayacağı yönünde yorumlandı.

Mehdi Eker, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda makam odası olarak kullandığı 'Küçük Ev'deki eşyalarını topladı. Yeni kurulacak kabinedeki isimlerin tartışıldığı bir dönemde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na ismi geçen Mehdi Eker'in, Bakanlıktaki özel eşyalarını toplattığı ortaya çıktı.

Alınan bilgilere göre Eker, Bakanlığı döneminde ikinci makam odası olarak kullandığı Küçük Ev'deki özel eşyalarını dün topladı. Eker'in bizzat kendisinin gelerek eşyalarını aldığı belirtiliyor.

YENİDEN TARIM BAKANI OLMAK İSTİYORDU

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda en uzun süreli Bakanlık yaparak tarihe geçen Eker, yeniden Tarım Bakanı olmak istiyordu. Eker, bu yönde sağlam lobi faaliyetleri yürütüyordu. Basındaki kulis haberlerde de Eker'in ismi sık sık Tarım Bakanı olarak geçiyordu.

Ancak önceki gün kendisinin bizzat gelerek Bakanlık içinde bulunan ve ikinci makam odası olarak kullandığı Küçük Ev'deki özel eşyalarını toplaması dikkat çekti. Özel eşyalarını toplaması Eker'in yeni kurulacak hükümette Tarım Bakanı olmayacağını kesinleştirdi.

Bilindiği üzere Eker, geçtiğimiz günlerde de Küçük Ev'de Bakanlıktaki genel müdürlerle özel bir toplantı yaptığı ortaya çıkmıştı.

Kulislere sızan bilgilere göre Eker'in çözüm sürecinden sorumlu Başbakan Yardımcılığına getirileceği kaydediliyor.

Kaynak: Milli Gazete