Yapılan ikili görüşmede, Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, konuk bakan yardımcısı Kosherbaev'i Türkiye'de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını, her iki ülkenin kardeş ülkeler olduğunu belirterek, "Ülkelerimiz arasındaki bu kardeşlik tarımsal ilişkilerin güçlendirilmesi açısından da çok önemlidir" dedi.

Tarımsal konularda elde etmiş oldukları tecrübe ve bilgi birikimini kardeş ülke Kazakistan ile paylaşmaya hazır olduklarını dile getiren Daniş, bu kapsamda iki ülke bakanlıklarının çalışmaları neticesinde "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kazakistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Bitki Koruma ve Bitki Karantinası Alanında İşbirliği Anlaşması"nın imzaya hazır hale geldiğini söyledi. Daniş, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Kazakistan Tarım Bakanlığı arasında imzalanması planlanan "Tarımsal İşbirliği Mutabakat Zaptı" taslak metni üzerindeki görüşmelerin devam ettiğini ifade ederek, söz konusu anlaşmaların en kısa zamanda imzalanması istikametinde çalıştıklarını dile getirdi.

Daniş, gıda güvenliğinin küresel çapta sağlanması çabalarına özel bir önem verdiklerini belirterek, "Gıda güvenliği Bakanlığımızın girişimleri ile Türkiye'nin dönem başkanlığını yaptığı G20'de öncelikli konular arasında yer almıştır. Gıda güvenliği konusunda ülkemiz önemli tecrübeler edinmiş olup, bu tecrübelerimizi Kazakistan ile de paylaşmaya hazırız" dedi.

Kazakistan Tarım Bakan Yardımcısı Yermek Kosherbaev ise, tarım ve hayvancılığın önemine değinerek, iki ülke arasındaki ikili ilişkileri özellikle de tarım alanındaki ilişkileri daha da güçlendirme niyetinde olduklarını ifade etti. Bu vesileyle, Kosherbaev, 28 Nisan 2016 tarihinde Astana'da İslam Gıda Güvenliği Örgütü'nün (IOFS) ilk Genel Kurul toplantısının yapılacağını da sözlerine ekledi.