Bakanlık makamı toplantı salonunda gerçekleşen kabulde; Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, Genel Başkan Vekili Sabri Kızılkaya, Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Öztürk, Şahin Değirmen, Fatih Doğan, Nail Süngü ve İbrahim Ethem Gürsoy ile Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul ve Genel Başkan Yardımcısı Zeki Karaoğlu yer aldı.

Ziyarette konuşan Yalçın, Bakan Faruk Çelik'e yeni görevinde başarılar dileyerek, özverili çalışmaların ve istişare ortamının sürdürülmesini temenni ettiklerini vurguladı.

Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya da Bakan Çelik'e yeni görevinde başarı temennilerini ileterek; “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı döneminizde yaptığınız büyük ve başarılı çalışmaların Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nız döneminde de devam etmesini canı gönülden diliyorum” dedi. Kaya, tarım sektöründeki birçok sorunun da Bakan Çelik döneminde çözüleceğine inandıklarını kaydederek; “Birikimleriniz, tecrübeleriniz ve bugüne kadar ülkemize ve insanımıza yaptığınız göz dolduran büyük hizmetleriniz ile birlikte üreticimiz, çiftçimiz, tarım sektörümüz ve Bakanlık personelimiz için hayırlı işlere imza atacağınıza, gıda ve tarımı gibi çok önemli alanlar olan sektörümüzü tecrübelerinizle çok daha ileriye taşıyacağınıza inanıyoruz” dedi.

Bakan Faruk Çelik ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirip Memur-Sen'in ve Toç Bir-Sen'in çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek, Memur-Sen ve Toç Bir-Sen heyetine çalışmalarında başarılar diledi.

Ziyaretin sonunda Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, Bakan Çelik'e "Tarım, Orman ve İnsan" konulu fotoğraf sergisinde birinci olan esere ait tablo takdim etti. Bakan Çelik Genel Başkan Kaya'dan fotoğrafın hikayesi hakkında bilgi aldı. Bir saati aşkın süren ziyaret karşılıklı iyi dilek ve temennilerle son buldu.