2016-2017 yıllarını kapsayacak toplu sözleşme görüşmeleri mutabakatla sonuçlandı. Enerji Bir-Sen hizmet kolundaki ÇAYKUR personeline kampanya primi talebinde bulundu. Kamu İşveren heyeti ve Enerji Bir-Sen arasında varılan uzlaşmaya göre, ÇAYKUR'da kampanya döneminde görev yapan personele yılda 3 ayı geçmemek üzere ayda 70 TL toplamda 210 TL ödeme yapılacak.

Gübre, yem, buzağı, düve fiyatları artmaya devam ediyor! Güncel fiyat listesi yayınlandı! Gübre, yem, buzağı, düve fiyatları artmaya devam ediyor! Güncel fiyat listesi yayınlandı!

Konuyla ilgili açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, ÇAYKUR'da çalışan kamu görevlilerine kampanya primi kazanımı sağladıklarını söyledi.

Tonbul, Kampanya dönemlerinde görev yapan personele yılda 3 ayı geçmemek üzere ayda 70 TL toplamda 210 TL ödeme yapılacağını, kaydetti.

Tüm Çalışanlar Faydalanacak

Kampanya priminden, ÇAYKUR'daki tüm personelinin faydalanacağını söyleyen Tonbul, Kurumda çalışan memurdan, ekspere, fabrika müdürüne kadar tüm personel bu kazanımdan faydalanacak. Bölgenin lokomotif kuruluşunda çalışan kamu görevlilerinin, mali ve sosyal haklarının iyileştirilmesi noktasında çalışmalarımız devam edecek. Toplu Sözleşme kazanımlarımızın" dedi.

Özel Hizmet Tazminatları Artırıldı

Çay Fabrikalarında çalışan personelin özel hizmet tazminatlarına da artışın geldiğini belirten Tonbul, “ÇAYKUR'daki fabrika müdürlerinin özel hizmet tazminatlarına ilave 83 TL, mühendislere ise aylık 100 TL aylık ilave ücret sağlandı. Ayrıca, Koruyucu giyim malzemesi verilmeye de devam edileceğini ve sözleşmeli personelin yıllık izinlerin ertesi yıla devri de sağlanacak" dedi.

İlk kez Arazi Tazminatı

ÇAYKUR'da çalışan sözleşmeli teknik personele ilk kez arazi tazminatı verileceğini söyleyen Tonbul, “Alınan bu hakla araziye çıkan personele 3 aylık yaklaşık 500 TL arazi tazminatı kazanımı sağlandığını söyledi.

Emeklilere 100 TL

Toplu Sözleşme ile emeklilere de önemli haklar alındığını kaydeden Tonbul, “Emekli olacak olan personelin emekli maaşına 100 TL emekli ikramiyesine ise, 3750 TL kazanım sağlandığını, ayrıca Emekli olan personele ödenen harcırah gösterge rakamının da yaklaşık 200 TL artırıldığını" ifade etti.

Tonbul, KİT'lerde görev yapan personelin temel ücret gruplarının 31.012016 tarihinde sonuçlandırılacak şekilde çalışma başlatılacağını söyledi.

Üniversiteli işçilere Memuriyet Yolu

Kamuda çalışan üniversiteli işçilerin memuriyete geçirilmesi için yasal düzenleme yapılacağını belirten Tonbul, “İşçilikte geçen sürelerin memurluktan sayılması, memur veya sözleşmeli personel eliyle yürütülmesi gereken işlerde, çalışan işçilerin memuriyete geçirilmesi için çalışma başlatılacak" dedi.