Rize İş Kur İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada işçi alımı için başvuruların yarın alınmaya başlanacağı belirtildi.

Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'nın memleketi Kastamonu'da CHP'nin oyu yüzde 31 arttı! Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'nın memleketi Kastamonu'da CHP'nin oyu yüzde 31 arttı!

ÇAYKUR 2015 yılı çay sezonu için istihdam etmeyi planladığı 3.500 adet mevsimlik işçilerin alımları için Rize İŞ-KUR İl Müdürlüğü ve ilçelerde oluşturulacak birimlerde ön kayıtlar yarın alınmaya başlanacak.

Rize İŞ-KUR İl Müdürü Hasan Kiraz konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Çaykur tarafından istihdam edilecek işçiler için İŞ-KUR olarak ön kayıtları almaya başladık. İŞ-KUR olarak ÇAYKUR için yapılacak iş talebi başvurularında 14 Nisan tarihi itibariyle Rize'de ikamet etme zorunluluğu aranacak. Ayrıca 2 bin 375 işçi arasında işe alınacak bin 631 yükleme-boşaltma işçisi için sadece erkekler başvurabilecek.

Bunun dışında meslek lisesi mezunu 280, yüksekokul mezunu 120, Orman Mühendisliği mezunu 32, Ziraat Mühendisliği Mezunu 96 ve Çay Eksperliği Mezunu 216 personel istihdamı için kayıtlar alınacak. Alınan kayıtlarda yükleme-boşaltma işçilerinin dışındaki tüm taleplerde KPSS(60 puan ve üzeri) başarı barajı şartı aranacak. Ön kayıtlar 10 gün sürecek. İşe alınacak işçi adayları ise 5 Mayıs 2015 tarihinde noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenecek" dedi.

Hasan Kiraz başvurularda yoğunluk yaşanabileceğini düşündükleri için Ardeşen, Pazar ve İyidere İlçelerinde de Kaymakamlıklarda İŞ-KUR irtibat büroları oluşturduklarını belirterek ön kayıt yaptırmak isteyen adayların bu noktalarda da başvurularını yapabileceklerini sözlerine ekledi.