Sütlüoğlu, ÇAYKUR'un personel sayısının 9 bin 726'dan 13 bin 226'ya yükseldiğini belirterek, “Kurnadan çıkan işçilerimiz biran önce ilgili fabrikalara gidip iş başı yapsınlar. Ailemize yeni katılan bu kardeşlerimize hoş geldin diyoruz. Yapılan alımlar ile 9 bin 726 olan çalışan sayımız 13 bin 226'a yükseldi. Toplamda 26 bin 400 müracaat oldu. Biz bu müracaatlardan 3 bin 500'ünü alabildik" dedi.

Tarım Kredi'nin göz bebeği TARKİM 239 milyon lira zarar açıkladı! Tarım Kredi'nin göz bebeği TARKİM 239 milyon lira zarar açıkladı!

Genel Müdür, ÇAYKUR'da 8 yıl aradan sonra gerçekleşen ilk işçi alımı olduğunu, 17 yıl sonra ise ilk kez bu derecede ciddi bir alım gerçekleştirildiğini ifade etti. Sütlüoğlu, “8 Yıl sonra işçi alımı gerçekleştirdik. Bu denli yüksek oranda bir alımı 17 yıl sonra gerçekleştirmiş olduk. 2007 yılında ise bin 351 işçi alınmıştı. Alınanların 350'si çay eksperidir. Müracaat eden tüm çay eksperleri işe alındı. 180' Orman Mühendisi. 600'ü Endüstri Meslek Lisesi ve Meslek Yüksek Okulu mezunu, toplamda 2 bin 370 yükleme işçisi alınmış oldu" diye konuştu.

Genel Müdür Sütlüoğlu çay alımına ilişkin değerlendirmeleri ise şöyle oldu, “29 Nisan'da başlatmıştık. Çayın bu dönem biranda yoğun bir şekilde geleceğini tahmin ediyorduk. Ancak havaların soğuk gitmeni nedeni ile çay henüz toplama olgunluğuna ulaşmadı. Biz üreticilerimizin biran önce tarlalarına girmelerini istiyoruz. Çünkü çay tüm bölgelerde aynı anda toplama olgunluğuna ulaşacaktır. İzdiham yaşanmaması için tarlalara erken girilmesi faydalı olacaktır. Şu anda yeşil çay yaprağı alamadık. Ancak beyaz çay üretiminde kullanılan 43 kilogram tomurcuk aldık."