Geçtiğimiz günlerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın haberini verdiği “Cumhurbaşkanı ile Üreticiler Buluşması” programı 20 Şubat 2018 günü Ankara'da Beştepe Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı olacak gerçekleşecek.

ÜRETİCİNİN BEKLENTİSİ YÜKSEK

Bakan Fakıbaba'nın “Herkese 300 Koyun” verilecek açıklaması sonrası, bu desteklemenin detaylarını bekliyordu. Fakıbaba'nın sonrasında yaptığı açıklama ile konu ile açıklamanın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacağını söyledi. Türkiye gündeminde geniş yer bulan bu proje herkesin ilgisini çekti ve detayların açıklanmasını bekler oldu.

PROJE TİGEM'İN ÖNDERLİĞİNDE GELİŞTİRİLDİ

Köye Dönüş Projesi adı altında başlayan ve halihazırda dağıtım yapılan devlet destekli hayvan desteklemelerinin en büyük ayağı 20 Şubat'ta yapılacak olan buluşma ile açıklanacak. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) tarafından yürütülecek olan çalışmada Fakıbaba'nın son açıklamalarında anlaşılacağı üzere destekleme önceliği mevcut üretici gözetilecek ve üretim yapan besicilere öncelik tanınacak.

SİGORTALARI DEVLET TARAFINDAN ÖDENECEK, ASGARİ ÜCRET VERİLECEK

Çok konuşulan diğer konulardan biri ise bu desteklemelerden yararlanan üreticinin sigorta primleri devlet tarafından karşılanacak. Ayrıca hayvanlara kendi bakarsa yine devlet tarafından asgari ücret miktarınca maaş bağlanacak.

HENÜZ CEVAPLANMAMIŞ SORULAR

Destekleme haberi ilk açıklandığından bugüne bazı soruların net cevabı henüz verilmiş değil, bunlardan ilki ise teminat olarak ne gösterileceği… Projenin finansmanının nereden karşılanacağı ve geri ödeme konusunda cevaplanması gereken sorunların başında geliyor .

BÜYÜK GÜN 20 ŞUBAT

Tüm soruların cevabı ise 20 Şubat'ta Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenecek olan “Cumhurbaşkanı ile Üreticiler Buluşması” programında belli olacak. Beklentinin yüksek olması, özellikle besicilik sektörünün canlanmasına neden olacak. Programı yarın başlangıcından itibaren tarimdanhaber.com'da takip edebilirsiniz.

TARIMDANHABER