Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, köyden kente göçleri azaltmak için yapılacak projeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen “Tarım Zirvesi Kars” toplantısında konuşma yapan Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Kars'ın bölgedeki tarım ve hayvancılık konusunda önemine dikkat çekti.

Üretim ve kalkınmanın birlikte olacağının altını çizen Fakıbaba, tarım ve hayvancılığın bu noktada stratejik önemde olduğunu söyleyerek bakanlığın gece gündüz çalıştığını aktardı.

“300 KOYUN PROJESİ”

Köyden kente göçü engellemek ve vatandaşları köyde tutarak tarım hayvancılığı canlı tutmak isteyen bakanlık vatandaşa 300 koyun+asgari ücret vereceği bir proje başlattı. Hayata geçirilecek “ 300 koyun Projesi ” nin devam edeceğini kaydeden Fakıbaba, üreticiye kazanç sağlamak içn koyun saysını az tutmadıklarını dile getirdi.

Bu proje ile yılda en az 300 kuzu hedeflendiğine değinen Bakan, hesapların yapıldığını söyledi. Bakan Fakıbaba açıklamasında “300 kuzu sizin olacak, ama bunu bütün arkadaşlara verecek değiliz. Bu yıl 500 bin koyun vereceğiz, önümüzdeki yıl da 500 bin vereceğiz ve devam edecek. Buradaki amacımız şehirdekileri köye getirmek değil, öncelikle köydeki arkadaşlarımızın kente gitmesini önlemek. Bu hak öncelikle sizin olacak. Hatta hanımefendileri sigortalı edeceğiz. Anne şehre gitmeyince baba da evlat da oradan ayrılmayacak.” ifadelerini kullandı.

Projenin Türkiye'nin projesi olduğuna işaret eden Fakıbaba, “Hayvancılığın ve tarımın önünü açık görüyorum. Teşhisler konulmaya devam edecek” dedi.

TARIMDANHABER