İlki 2 hafta önce Şanlıurfa'da gerçekleştirilen bölgesel ortak akıl toplantılarının Marmara Bölgesi ayağını teşkil eden ve bölgedeki 13 ilin katılacağı toplantı programı 3 gün sürecek.

Bakan Çelik'in başkanlık edeceği toplantıların ilki, Cuma günü Bakanlık merkez birimleri ve ilgili kuruluşların birim amirlerinin katılımıyla “Bakanlık Koordinasyon Toplantısı" şeklinde gerçekleştirilecek.

Aynı gün öğleden sonra ise Bakanlık Merkez birimleri ve ilgili kuruluşlar, bölge müdürleri ve bakanlığımıza bağlı kurum ve kuruluşların müdürleriyle “Bölgesel Genişletilmiş Bakanlık Koordinasyon Toplantısı" yapılacak.

Cumartesi günü; il milletvekilleri, mülki idare amirleri, bakanlık merkez birimleri, ilgili kuruluşlar, bölge il müdürleri, kurum ve kuruluş müdürleri, üniversiteler, sektör temsilcileri ve üreticilerin katılımıyla“Marmara Bölgesi Ortak Akıl Toplantısı", gerçekleştirilecek. Aynı gün öğleden sonra ise daha geniş kapsamlı bir katılımla “Bursa İli Tarım Sektörü Değerlendirme Toplantısı" yapılacak.

Bakan Çelik'in Bursa'daki programı Cumartesi akşamı “IPARD Bursa Tanıtım Toplantısı" ile son bulacak.

7 bölgeyi kapsayacak olan bölgesel ortak akıl toplantılarının diğerleri; Akdeniz Bölgesi için 12-13 Şubat tarihlerinde Adana'da, Karadeniz Bölgesi için 26-27 Şubat tarihlerinde Trabzon'da, İç Anadolu Bölgesi için 11-12 Mart tarihlerinde Konya'da, Ege Bölgesi için 1-2 Nisan tarihlerinde İzmir'de ve Doğu Anadolu Bölgesi için 15-16 Nisan tarihlerinde Erzurum'da yapılacak.

Söz konusu bölge toplantılarıyla ilgili olarak Bakan Çelik, “7 bölgede yapacağımız bu istişarelerle; çiftçilerle, üreticilerle, üretici birlikleriyle, hülasa sektörün tüm paydaşlarıyla buluşuyoruz. Böylece oradaki sorunları Bakanlık bürokratları bire bir muhatap olarak dinleme imkânı elde ediyorlar." değerlendirmesinde bulunmuştu.