Bakan Eker, Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Başkanı Büyükhelvacıgil ve beraberindeki heyetle bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede konuşan Başkan Büyükhelvacıgil, derneğin genel kurulunu 26 Mart 2015 tarihinde gerçekleştirdiklerini belirterek, yeni yönetim kurulunun oluşturulduğunu söyledi. Tarıma yaptığı katkılardan dolayı Bakan Eker'e teşekkür eden Başkan Büyükhelvacıgil, yağ sanayi ile ilgili sorunları iletti.

Yeni seçilen yönetim kurulunun hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başlayan Bakan Eker ise bitkisel yağların modern toplumun gelişmesiyle ortaya çıkan türev bir ürün olduğunu söyledi. Ülkemiz coğrafyasında yağlı tohumların çok rekabetçi bir şekilde üretilebildiği bir coğrafya olmadığını vurgulayan Bakan Eker; "Yağlı tohumlar çok yağış istiyor. Bizim coğrafyamız ise yeterli yağış almıyor. Böyle bir durumda üretimi ancak desteklerle artırabiliyorsunuz. Bunun için de yağlı tohumlara diğer ürün gruplarına verilmediği kadar büyük oranda destek veriyoruz. Ayçiçeğinde kilo başına 30 kuruş, pamukta 55 kuruş, aspirde 45 kuruş destekleme ödemesi yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Türkiye'de son 12 yılda yağlı tohum üretimini yüzde 35 artırdıklarını kaydeden Bakan Eker, "Ayçiçeğinde maliyetin yüzde 40'ını aspirde maliyetin yüzde 78'ini karşılıyoruz. Desteklemeleri artırmasaydık üretimde yüzde 35'lik bir artış yaşayamazdık." dedi.

Verimliliği artırmak için bir çok proje geliştirdiklerini aktaran Bakan Eker, Miras Kanunda yapılan değişiklik, arazi toplulaştırma çalışmaları, Tarım Sektörü Entegre Yönetim Bilgi Sistemi(TARSEY), envanter takip sisteminin bunlardan sadece birkaç tanesi olduğunu dile getirdi.