İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıda 2015 yılı Bitki Sağlığı Uygulama Programı hakkında bilgi verildi. Toplantıya Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Şen, İlçe Müdürlüklerinde bitki sağlığı konularında görevli teknik personel katıldı.

2014 Yılı Bitki Sağlığı Değerlendirme toplantısında alınan kararların da görüşüldüğü toplantıda İl ve İlçe Müdürlüklerinde görevli teknik personelin yürütmüş oldukları hizmetlerde karşılaştıkları problemler ve çözüm önerileri değerlendirildi.

Toplantıda entegre mücadele, Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi, süne mücadelesi, biyolojik mücadele, devlet yardım mücadelesi ve diğer zirai mücadele çalışmaları ile bitki pasaportu ve karantina hizmetleri, bitki koruma ürünlerinin önerilmesi, uygulanması ve kayıt altına alınması, hasat öncesi pestisit denetimi, bitki sağlığı hizmetiçi eğitim konularında bilgi alışverişinde bulunuldu.

İlçe Müdürlüklerinin 2015 Yılı bitki sağlığı uygulamalarını Bitki Sağlığı Uygulama Programı dahilinde yürütmeleri gerektiğine dikkat çekildi.