Manisaüzüm üreticilerinin yaşadığı sorunlar Meclis'e taşıyan Biçer, “Bahar aylarında yaşanan ayaz ve don olayları ve bir üretim sezonu boyunca yaşanan sıkıntılar neticesinde üzüm üreticilerimizin mağdur olduğu açıkça görülmektedir. İklim koşullarının dışında Ticaret borsalarının yanlış fiyat uygulamaları, devlet desteklemelerinin yetersiz kalması, yanlış tarım politikalarının uygulanması da ayrıca üzüm üreticimizi mağdur eden bir diğer husustur” dedi.

Sigorta kapsamında olmayan ya da sigorta yaptıramayan üreticilerin zararlarının da TARSİM tarafından karşılanması gerektiğini belirten Biçer, Bakan Çelik'e bu konu ile ilgili, bir çalışma yapılıp yapılmadığını da sordu.

“Üreticilerimize kredi vermek amacıyla kurulmuş olan Tarım Kredi Kooperatifleri, sermayelerini ürün alımına yatırdığında üreticimize krediyi nasıl ve hangi kaynaktan vereceklerdir?” diyen Biçer, Bakana sorduğu sorulara cevap aldığı takdirde kamuoyu ile paylaşacağını da ifade ederek, “Mağdur olan üreticiler için gereken ne ise onu yapacağım!"