Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, CNN TÜRK'te yayınlanan Hafta Sonu programında Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Fakıbaba, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın birleştirilmesinin doğru bir karar olduğunu söyledi.

SURİYELİLERİN DÖNÜŞÜYLE İLGİLİ CİDDİ ÇALIŞMALAR VAR

Suriyelilerin geri dönüşleriyle ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulunan Fakıbaba, “Sayın Cumhurbaşkanımız Suriyelilerin geri dönüşüyle ilgili çok ciddi çalışmalar yapıyor. Uzun vadede bu çalışmalar neticesinde geri dönüşler olacaktır. Bu geri dönüş olmadığı takdirde. Bizim vatandaşlarımızın işsizlik sorunu var ve bu misafirlerimiz işsizliği daha da artırıyor. bu bizim en önemli görevimiz” dedi.

SURİYE'DEN İTHAL EDİLEN PATATESLERİ GÜVENLE YİYEBİLİRSİNİZ!

Suriye'den yapılan patates ithalatında kimyasal şüphe iddiasıyla ilgili olarak da konuşan Fakıbaba, patateslerin insan sağlığı için herhangi bir sorun bulunmadığını kaydetti. Fakıbaba, “Biz hem iharacatta hem ithalatta ürünlerimizi labaratuvar tetkiklerimizi yapıyoruz. İhraç etmeden önce numuneler alınıyor, insan sağlığına uygun olup olmadığı tespit ediliyor. Suriye'den ihraç edilen patateslerde insan sağlığı için herhangi bir sorun yok. Suriye'den gelen patatseler güvenli” değerlendirmesinde bulundu.

Fakıbaba, patates fiyatlarının da önümüzdeki haftadan itibaren düşerek normale döneceğini bildirdi.

TARIMDANHABER