Memurlar.net'in gündeme getirdiği iddialara ilişkin olarak bir açıklama yapan Bakanlık, “Habere konu iddiaların soruşturulması için dönemin Bakanı tarafından derhal müfettiş heyeti görevlendirilmiş, tanzim olunan rapor doğrultusunda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına bakan imzası ile suç duyurusunda bulunulmuş, sorumlular hakkında görevden alma ve disiplin işlemleri uygulanmıştır" dedi.

BAKANLIK HABERİN KALDIRILMASINI İSTEDİ!

Söz konusu haberin, kamuoyu algısını etkilemeye dönük farklı bir kurgu ile verildiği, tarafsız habercilik anlayışı ile bağdaşmadığını ileri süren Bakanlık, bundan dolayı haberin yayından kaldırılmasını istedi.

'HABERİ KALDIRMAYACAĞIZ'

Ancak memurlar.net, haberi yayından kaldırmayacağını belirterek, “Tekzip metninde suç duyurusu dahil her türlü dava hakkı saklı olmakla birlikte haberin çıkarılması istenmektedir. Memurlar.net olarak haberi yayından çıkarmayacağız. Zira haber bir denetim raporuna dayanmaktadır" dedi.

AÇIKLAMANIN BAKANLIK TARAFINDAN YAPILMASI ELEŞTİRİLDİ

Haberin öznesinin eski Bakan Eker ile ilgili olmasına rağmen açıklamanın Bakanlık tarafından yapılmasını da eleştiren memurlar.net, şunları kaydetti: “Memurlar.net olarak, dün yayınlamış olduğumuz haberde, Atatürk Orman Çiftliğinin 2010-2014 yılları arasında hem halk sağlığını tehdit eden ürünler ürettiğini (hastalıklı süt alınmış) hem de dolandırıldığına (stoklarda olması gereken yüzbinlerce litre süt buhar olmuş) yer vermiştik.

Bu nedenden dolayı da, Mehdi Eker'in iyi bir yönetici olmadığına değinmiştik. Ancak bizim haberimiz Bakanın şahsına münhasır olmasına rağmen, habere ilişkin tekzip Bakanlık I. Hukuk Müşavirliğince tarafımıza iletilmiştir. Oysaki Mehdi Eker artık bakan değildir ve şahsıyla ilgili haberler için Bakanlığı kullanamaz veya Bakanlık sade bir milletvekili olan bir kişi için Bakanlık adına açıklama yapamaz. Mehdi Eker'in bir açıklaması varsa ya kendisi yapmalıdır ya avukatı... Cumhurbaşkanımız dahi şahsıyla ilgili davaları avukatı aracılığıyla takip etmektedir. Cumhurbaşkanlığı makamıyla ilgili hukuki süreçleri ise Cumhuriyet savcıları yürütmektedir.

Aşağıda yer alan tekzip göstermektedir ki, Mehdi Eker'in değil Kutbettin Arzu'nun bakan olduğu bir Bakanlıkta, Bakan sanki Mehdi Eker'miş gibi yönetilmeye devam edilmektedir.

Aşağıdaki nota ilişkin açıklamamız ise şu şekildedir: Tekzip metninde suç duyurusu dahil her türlü dava hakkı saklı olmakla birlikte haberin çıkarılması istenmektedir. Memurlar.net olarak haberi yayından çıkarmayacağız. Zira haber bir denetim raporuna dayanmaktadır. Ve biz bir denetim raporuna dayanarak en üst yönetici olan Mehdi Eker'in iyi bir Bakanlık yönetimi ortaya koyamadığını ifade ediyoruz. Bu bir suç ise her türlü davaya muhatap olmaya hazırız. Sonuçta AOÇ bugün değil 5 yıldır kötü yönetilmektedir. Bu kişiyi 2015 yılında görevden aldım diyen bir yöneticiye, 5 yıldır neredeydiniz diye sorulur? Unutumamalıdır ki, 4 yıl kurumu zarar ettiren yönetici çok başarılıymış gibi Bakanlık Strateji Başkanlığına atanmıştır. Bu kişinin görevden alınma işleminin ise, geçici Bakanlar Kurulu oluşumunun kısa bir süre öncesine dayanması ise dikkat çekicidir"

Bakanlık tarafından memurlar.net'e gönderilen açıklama: