Kurbanlıklara ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Pakdemirli, "Kurban satışı ancak canlı hayvan borsasında, geçici kurban satış yerlerinde ve kurban pazarlarında gerçekleşiyor. Bu konuyla ilgili her türlü tedbir alınmış durumda. Herkes müsterih olsun" dedi.

DİŞİ HAYVANIN SATILMASI KESİNLİKLE YASAK

Pakdemirli, kurban satış yerlerinde küpesiz, pasaportsuz ve nakil belgesi olmayan hiçbir hayvanın satışının yapılamayacağını belirterek, "Bu pazarlarda dişi hayvanların satılmasına da asla müsaade edilmeyecek. Kurban satışı olan yerlerde bulaşıcı hastalığı olan, salgın hastalığa bulaşmış ve menşei belli olmayan hiçbir hayvan kesinlikle satılmayacak. Kurbanlık hayvanlarla ilgili bir de rehber hazırladık. Hayvanın alımı, satımı, kesimi ve etlerin saklanması konusunda da vatandaşlarımız her türlü bilgiye buradan ulaşabilirler. Bunların haricinde çok güzel bir aplikasyon uygulamamız var. Bu uygulamayla elinizdeki cep telefonunuzu, hayvanın küpesine değdiğiniz anda hayvanın şeceresi dökülmüş olacak. Bu konuda kimsenin endişesi olmasın" ifadelerini kullandı.

ESK GEREKLİ ÇALIŞMALARI YÜRÜTÜYOR

Kurbanlık hayvanlarla alakalı gerekli bütün tedbirlerin alındığını vurgulayan Pakdemirli, şunları kaydetti: “Bugün itibarıyla kurbana hazır büyükbaş hayvan mevcudumuz 1,2 milyondur. 3,8 milyon da küçükbaş hayvan mevcudumuz var. Bu rakamlar geçen yıl kurbanda kesilen rakamlara göre yüzde 50 fazladır. Yani geçen yıl büyükbaş hayvan olarak 800 bin kesilmiş. Küçükbaş olarak da 2,7 milyon hayvan kesilmiş. Mevcudumuz fazlasıyla var. Bugün itibarıyla 16 milyon büyükbaş, 44 milyon da küçükbaş hayvanımız var. Herkes müsterih olsun, her türlü tedbir alınmış durumda. STK'lar düzeyinde de hem vakıfların hem de derneklerin söz vermiş olduğu her türlü tedarikte Et ve Süt Kurumumuz da bu konularda gerekli çalışmaları yürütüyor."

TARIMDAN HABER