Çiftlik Yönetim Uzmanı Eşref Şekerli, Bakan Fakıbaba'nın yerli üretimin önemine ilişkin değerlendirmelerine destek vererek, “Sayın Bakanım doğru yerdesiniz. Böyle devam edin arkanızdan gelelim" dedi.

Sosyal medya hesabı üzerinden Bakan Fakıbaba'nın son günlerde ithal ete karşı yaptığı değerlendirmelere dikkat çeken Şekerli, şunları kaydetti:

"Haberlerde izledim. Bakan bey geminin dümenini eline aldı galiba arkadaşlar. Doğru tespitlerde bulunmaya başladı: 'Dökme su ile değirmen dönmez', 'Ben üreticimi ezdirmem', 'Perakende tüketici bir miktar pahalıya yese de buna alışmalıyız', 'İthalat değil ihracat yapacağız', 'Ben üreticime güveniyorum', 'Sudan'dan et ithalatı olmayacak', 'Buzağılar ölmesin', 'Bizim hayvan varlığına ihtiyacımız var.' Bunlar güzel söylemler sayın Bakanım. Doğru yerdesiniz, böyle devam edin arkanızdan gelelim"

BİZİ MALİYE BAKANLIĞININ İNİSİYATİFİNE BIRAKMAYIN!

Maliye Bakanlığı ile ilgili de uyarılarda bulunan Şekerli, "Süt fiyatlarının belirlenmesinde Maliye Bakanlığı sizi yanıltmasın. Enflasyon bu sıkı politika ile inmez. Maliyetlerin düşürülmesi ile iner. Maliyetlere odaklanın, çiftlikler boş, üreticiyi kaybetmeyin, bizi Maliye Bakanlığının inisiyatifine bırakmayın" dedi.

TARIMDAN HABER